DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Florian Bodog, discuţii cu reprezentantul Asociației Transplantaților din România

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-a întâlnit astăzi cu reprezentantul Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, pentru a discuta despre  problemele cu care se confruntă pacienții pre și post transplant, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Citeşte şi: Claudiu Manda, replică VEHEMENTĂ la solicitările liberalilor: 'Nu ne sperie alegerile anticipate...'

În urma discuțiilor, a fost stabilită o modalitate de lucru pentru soluționarea solicitărilor Asociației Transplantaților din România, care vizează creșterea gradului de accesibilitate la serviciile medicale de profil, în condiții de siguranță pentru viața pacienților.

Marea îngrijorare a Asociației este scăderea semnificativă a numărului de donatori, în contextul dezbaterilor negative din spațiul public privind activitatea de transplant. O altă problemă semnalată la întâlnirea de astăzi este necesitatea diversificării ariei medicației imunosupresoare și a celei complementare și includerea acestora în schemele terapeutice din programele naționale pre și post transplant. De asemenea, în cadrul întâlnirii de astăzi, s-a discutat despre necesitatea accesului la transplant pulmonar în străinătate, precum și despre asigurarea unei protecții sociale adecvate acestei categorii de pacienți.

Avem în vedere îmbunătățirea cadrului legislativ pentru activitatea de transplant. În prezent, proiectul de lege se află în dezbatere publică. Salutăm inițiativele și propunerile  înaintate Ministerului Sănătății de către asociațiile de pacienți, care vizează îmbunătățirea gradului de accesibilitate și a calității serviciilor medicale de profil. De asemenea, colaborarea strânsă  cu specialiștii în domeniul tansplantului, va contribui la asigurarea unor condiții de îngrijre și tratament la nivel european”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății acordă o atenție deosebită accesului la transplant și monitorizare, atât pentru pacienții aflați pe listele de așteptare, dar și pentru cei care au beneficiat deja de transplant. În acest sens, s-au prevăzut în programele naționale pre și post transplant fondurile necesare pentru creșterea numărului procedurilor de transplant și asigurarea monitorizării stării post transplant.

Întâlnirea de astăzi a fost utilă. Am primit asigurări că, până când vor fi soluționate solicitările noastre, vor urma, periodic, și alte întâlniri și analize. Noi, pacienții pre și post transplant, considerăm că prin dialog și conlucrare, atât cu decienți din sănătate dar și cu factori competenți pe aria transplantului, vom putea să revigorăm activitatea de transplant și să îmbunătățim calitatea vieții pacienților”, a declarat Gheoghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.