Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florian Bodog: Vom constitui o structură integrată de management al vaccinării

jurnalul.ro
Florian-Dorel Bodog

O structură integrată de management al vaccinării va fi constituită pentru a contribui la rezolvarea problemelor din acest domeniu, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. "Datorită faptului că producătorii, importatorii de medicamente au solicitat să existe o predictibilitate în ceea ce priveşte cantitatea de vaccin şi modul în care vor fi achiziţionate acestea, am identificat câteva soluţii împreună cu domnul prim-ministru, pe care vom încerca să le punem în operă, unele dintre ele chiar în legea vaccinării, care la momentul de faţă este în transparenţă decizională", a afirmat ministrul Bodog, la Palatul Victoria.

El a precizat că miercuri a avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu şi cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului. "Am convenit că vom constitui un sistem de management integrat, care va cuprinde atât stabilirea cantităţilor, cât şi achiziţionarea vaccinurilor şi, în acelaşi timp, urmărirea vaccinării la nivel naţional. Deci pe lângă grupurile tehnice de vaccinare, care sunt la nivel naţional şi la nivelul judeţelor, va exista această structură, care se va numi Structură integrată de management al vaccinării", a arătat Bodog, conform Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că vor fi propuse şi modificări legislative cu privire la procedura de achiziţie pentru vaccin, în aşa fel încât să poată fi făcute achiziţii multianuale. "Vaccinul nu este un produs care se fabrică de pe o zi pe alta, unele proceduri de fabricaţie putând atinge chiar şi 30 de luni.

(...) Vom defini un plan multianual de achiziţii şi vom evita în acest fel achiziţionarea vaccinurilor prin proceduri de urgenţă (...) Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă a fost o situaţie de excepţie şi datorită epidemiei de rujeolă, dar şi datorită faptului că pe stoc n-au existat vaccinuri la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţiile de Sănătate Publică, motiv pentru care am făcut foarte multe proceduri de achiziţii de urgenţă. Încercăm să evităm acest lucru şi să avem predictibilitate, să avem vaccin pe piaţă la orice moment", a mai afirmat Bodog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.