Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florian Coldea, plătit CU ORA: Rectorul Universităţii din Timişoara, explicaţii despre colaborarea cu fostul şef din SRI / VIDEO

twitter.com
Florian Coldea

Deputatul liberal Marilen Pirtea, rector al Universităţii de Vest din Timişoara, a declarat luni, întrebat cum vede faptul că fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea va preda cursuri la instituţia de învăţământ superior timişoreană, că toţi cei care au experienţă în domeniul securităţii şi au calitatea legală de a preda sunt bine veniţi.

Citeşte şi: Un magistrat DE RENUME, dezvăluiri INCREDIBILE din justiţie. Cum sunt MĂSLUITE probe: 'Dosarele sunt PREGĂTITE înainte...'

"Universitatea de Vest din Timişoara are un program de studii în securitate, înfiinţat în acest an, la care ne dorim să ţină prelegeri, cursuri, conferinţe specialişti ai domeniului. Timişoara fiind o zonă cross border la graniţa cu Ungaria, Serbia, cred că aceste concepte de securitate în general, economic, energetică, cyber security, sunt foarte importante pentru studenţi, pentru populaţie, de aceea cred că toţi cei care deţin un bagaj de cunoştinţe, de abilităţi, experienţă în acest domeniu şi au calitatea legală de a susţine astfel de cursuri sunt bine veniţi în cadrul acestor programe", a precizat Pirtea, la Parlament.

El a spus că procedura legală este respectată în acest caz.

"Facultatea care gestionează programul de studii a întreprins aceste demersuri, Senatul Universităţii trebuie să aprobe toţi colaboratorii care sunt în regim de plată cu ora sau în diferite moduri de colaborare cu universitatea", a explicat Pirtea.

Citeşte şi: Liviu Pleşoianu IESE LA ATAC: 'Statul Paralel se transformă chiar în aceste zile în Statul Nazist...

Întrebat dacă este moral ca Florian Coldea să predea cursuri în contextul în care a fost trecut în rezervă ca urmare a unor suspiciuni, Pirtea a răspuns: "Noi nu discutăm alte aspecte ale dlui Coldea, ci doar experienţa domniei sale de a putea disemina studenţilor o serie de informaţii şi din experienţa pe care o are legată de domeniul de securitate. (...) Problema noastră ca universitate este aceea de a asigura studenţilor un bagaj de cunoştinţe reale, dintr-o anumită experienţă a cadrelor didactice şi cred că aceste speculaţii de presă nu fac obiectul prezenţei temporare şi în anumite momente şi module ale dlui Coldea în acest program de studiu".

Marilen Pirtea a menţionat că Florian Coldea va fi plătit cu ora.

Citeşte şi: Andreea Cosma, reacţie NEAŞTEPTATĂ în scandalul dezvăluirilor: 'SUSŢIN Direcţia Naţională Anticorupţie...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.