Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florida interzice tratamentele de gen pentru minori

cnn.com
DeSantis

Copiilor transsexuali din Florida li se va interzice să primească hormoni sau să fie supuși unor intervenții chirurgicale pentru tratarea disforiei de gen, conform unei reguli aprobate vineri de oficialii medicali de stat la îndemnul guvernatorului republican Ron DeSantis.

Interdicția vine în contextul în care DeSantis și republicanii din alte state încearcă să limiteze accesul minorilor la aceste tratamente, caracterizându-le adesea ca fiind nedovedite din punct de vedere medical și potențial periculoase pe termen lung, ca o altă bătălie politică împotriva ideologiilor liberale.

Mulți medici, specialiști în sănătate mintală și grupuri medicale au susținut că tratamentele pentru tinerii transsexuali sunt sigure și benefice, deși lipsesc cercetările riguroase pe termen lung. Oficialii federali din domeniul sănătății au descris îngrijirea pentru afirmarea sexului ca fiind crucială pentru sănătatea și bunăstarea copiilor și adolescenților transsexuali, relatează usnews.com.

DeSantis a făcut din criticarea acestor tratamente pentru minori o parte obișnuită a campaniei sale de realegere, referindu-se adesea la aceste proceduri în termeni grafici în timpul mitingurilor și discursurilor. Noua politică, finalizată cu câteva zile înainte de alegeri, marchează un alt exemplu al abilității lui DeSantis de a folosi puterea guvernului pentru a atinge obiective politice controversate, consolidându-și reputația națională de războinic cultural.

Regula le interzice medicilor să prescrie terapii de blocare a pubertății, hormoni și antagoniști hormonali pentru a trata disforia de gen la minori. Ea interzice operațiile de schimbare de sex sau alte proceduri chirurgicale care alterează caracteristicile sexuale primare sau secundare la minori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.