Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu: Liviu Dragnea este speriat și își simte sfârsitul aproape. De aceea manipulează, minte, amenință și atacă

Inquam Photos/ Octav Ganea
Liviu Dragnea

Parlamentarul liberal Florin Cîțu il acuza pe Liviu Dragnea de minciuna si manipulare, precizând ca liderul PSD este speriat. Senatorul face referire la situatia economica a Romaniei, precum si la bugetul tarii.

"Dragnea consumat de frica, disperat, vazand cum i se apropie sfarsitul, a lansat o serie de minciuni si manipulari in spatiul public.

Au fost preluate de toata lumea. Asta este periculos pentru ca este exact ce a dorit dictatorul care isi vede sfarsitul tot mai aproape.

De aceea, trebuie sa ne asiguram ca aceasta postare ajunge la cat mai multi romani.

1. Bugetul Romaniei pentru 2019 trebuia trimis in Parlament pentru dezbateri PANA la 15 noiembrie 2018. Bugetul a ajuns in Parlament pe 11 Februarie 2019, cu o intarziere de 3 luni INCALCAND astfel legislatia in vigoare.

Citeste si Familia lui Michael Jackson, SURPRIZĂ pentru fanii din România: celebrul concert de la București, în ediție integrală/ VIDEO

2. Bugetul Romaniei votat de paralmentarii PSD+ALDE+UDMR si minoritati incalca art 148 din Constitutie.

3. Bugetul Romaniei NU este asumat de premier si ministrul finantelor publice. Astfel incalca legislatia in vigoare, legea finantelor publice 500/2002, legea responsabiliatii fiscale 69/2010 si culmea chiar si OUG 114/2018.

4. Amendamentul lui Liviu Drangnea la buget prin care creste deficitul bugetar de la 2.55% din PIB la 2.76% din PIB incalca art 17 alin (3) din legea finantelor publice 500/2002.” În timpul dezbaterilor nu pot fi aprobate amendamente la legile bugetare anuale, care determină majorarea nivelului deficitului bugetar.”

5. In 2017 Liviu Dragnea promitea investitii ca procent din PIB in 2019, ATENTIE, de 6.7% din PIB. In 2017 si 2018 investitiile din PIB s-au pastratat la minimul istoric atins in 2016 de 3% din PIB.

6. In 2017 si 2018 Liviu Dragnea a cerut personal sa fie taiati in cadrul rectificarilor bugetare 20 miliarde lei de la investitii si sa fie TRANSFERATI pentru plata pensiilor, pensiilor speciale si a salariilor bugetarilor. Doar pensiile speciale reprezinta 8 milarde lei anual. Asta inseamna ca in fiecare an se platesc de la buget pensii care nu au in spate plata contributiilor.

7. In 2017 si 2018 companiile de stat au avut datorii neplatite la bugetul general consolidat de 23 milarde lei. Dintre acestea aproape 9 miliarde doar la bugetul asigurarilor sociale de stat. Asta inseamna ca sunt mii de angajati la stat care ies la pensii dar pentru care companiile de stat NU AU PLATIT contributii.

8. Punctele 6 si 7 arata ca aproximativ 17 miliarde lei ANUAL reprezinta pensii pentru care nu s-au platiti contributii si sunt suportate in TOTALITATE de angajatii din sectorul privat. De aceea pensiile celor din sectorul privat sunt MAI MICI in medie decat pensiile speciale sau cele din sectorul bugetar.

9. Liviu Dragnea a promis romanilor ca nu va introduce taxe noi. Personal, la sfatul lui Valcov si al ideologilor platiti cu sinecuri, a cerut sa se introduca supraacciza, sa fie suprataxate contractele part-time, sa se plateasca contributii la toate veniturile nu doar la cele din salariu, sa fie introdus TVA defalcat si bineinteles OUG 114 care suprataxeaza toata economia.

10. Liviu Dragnea personal a cerut ca celor de la Standard and Poors sa li se ofere ORICE doar sa nu reduca perspectiva Romaniei de la stabil la NEGATIV. Liviu Dragnea, te asigur ca cei de la S&P stiu tot ce am scris eu aici si chiar mai mult. Am avut grija sa se intample asta.

Dragnea este speriat si isi simte sfarsitul aproape. De aceea manipuleaza, minte, ameninta si ataca. II este frica si este disperat", a scris Florin Cîțu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.