Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu a vorbit, la Ambasada SUA, despre ce a făcut peste ocean: 'Experiența mea acolo sper că va ajuta România să se dezvolte'

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu

Premierul Florin Cîțu a participat, joi, la recepția de la Ambasada Statelor Unite la București cu ocazia zilei na'ionale a SUA și a vorbit despre experiența pe care a avut-o cât a stat în SUA.

„Am petrecut peste un deceniu în Statele Unite, tânăr fiind, după comunism, m-am mutat în SUA şi am fost la şcoală acolo şi am avut un serviciu acolo. Le-am făcut pe toate – de la spălat vase la a lucra pe Madison nr 42 în Manhattan. Sunt multe lecţii pe care le-am învăţat cu toţii de la SUA, de la istoria ei, pe care ar trebui să le folosim astăzi în România. Sper ca experienţa mea acolo să ajute România să se dezvolte pe viitor, dar sunt două lucruri pe care vreau să le menţionez: cred că proprietarea privată este sfântă şi rămâne baza de dezvoltare a unei democraţii. Ar trebuie să fie o lecţie pentru România şi ar trebui să adoptăm acest crez. În al doilea rând, antrepenorul, oamenii care încearcă să aibă propriile afaceri, încearcă şi eşuează, încearcă din nou, sunt eroii acelor economii şi sunt celebraţi în SUA şi ar trebui să facem la fel şi în România. Dacă vom face aceste două lucruri, sunt sigur că România va avea un viitor măreţ”, a afirmat Florin Cîţu.

El a vorbit şi despre parteneriatul stratetig între România şi Statele Unite.

„Parteneriatul strategic dintre România şi SUA ocupă un loc central în arhitectura politicii externe şi de securitate a României. Este unul dintre cei trei piloni esenţiali ai politicii externe a ţării noastre, alături de creşterea rolului în cadrul UE şi NATO. Parteneriatul nostru are drept fundament solid angajamentul pentru democraţie, statul de drept, respectarea drepturilor omului, dar şi voinţa de a răspunde provocărilor şi ameninţărilor comune”, a completat prim-ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu, precum şi alţi reprezentanţi ai Executivului au participat joi la recepţia oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.