Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, după ce Cabinetul Orban și-a angajat răspunderea pe Buget: 'Rectificarea din vara va fi una pozitivă'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că rectificarea bugetară din vara va fi una pozitivă, iar până în 2022 România se va încadra sub un deficit de 3%, așa cum recomandă UE.

„ Este primul buget care a avut ca obiectiv eliminarea risipei. Este un buget care se bazează pe o creștere economică de 4,1%, pe o dinamică care este în linie cu previziunile instituțiilor europene. Deficitul bugetar este de 3,59% din PIB. Veniturile bugetului cresc față de 2019.

Citește și: ALDE a intrat la guvernare! Ce a fost publicat în Monitorul Oficial

În 2019, veniturile au fost supraestimate, 18 miliarde de lei. Cred că în vara retificarea bugetară va fi una pozitivă după mult timp.

Pe partea de cheltuieli, va trebui o reducere din PIB. Suntem un Guvern responsabil. Respectăm toate tratatele UE. Promisiunea noastră e că până în 2022 vor reveni la un PIB sub 3%”, a spus Cițu.

Citește și: Guvernul Orban și-a angajat răspunderea pe Bugetul de stat 2020 și pe modificarea OUG 114

Guvernul PNL și-a angajat răspunderea pe trei proiecte: Legea bugetului de stat pe 2020, Legea asigurărilor sociale și Legea de corectare a OUG 114 a anunțat, miercuri, premierul Ludovic Orban, înaintea ședinței de Guvern.

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege: Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia romanească. Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă și indispensabilă pentru atingerea obiectivului de a reuși pană pe 31 decembrie să oferim României un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realitățile economice și să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme sau autorități locale să știe la ce să se aștepte pentru 2020”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.