Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu îi pune la punct pe organizatorii de evenimente: 'Vorbim de evenimente mari după 1 august'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu

Premierul României, Florin Cîțu, susține că evenimente majore în România ar putea avea loc abia după 1 august. Precizările lui Cîțu vin în contextul în care organizatorii de festivaluri se plâng că nu-și pot organzia evenimentele în actualele condiții.

„Bineînțeles. Ce am anunțat acum arată că au avansat lucrurile. Până acum vorbeam de 1 august, acum putem sa avem chiar si inainte de august, 1 iunie sau 1 iulie. Deci cred că lucrurile arată mai bine decât arătau acum două săptămâni din acest punct de vedere”, a răspuns Florin Cîțu.

Întrebat, de asemenea, despre faptul că organizatorii festivalurilor se plâng că nu pot organiza evenimentele cu distanțare și cu respectarea măsurile impuse, premierul a spus: „Noi vorbeam despre acele festivaluri după 1 august. Ideea era să fie după 1 august. În acest moment vorbim de tipul de concerte ce se pot face până la 1 august și acestea sunt condițiile luate în calcul până la 1 august. După 1 august putem discuta despre alte evenimente. (...) Am spus din primul moment, și când am discutat la Cluj, și când am discutat pe litoral, și erau acolo reprezentanții celor de la Untold că putem vorbi despre evenimente mari după 1 august.”

Organizatorii de festivaluri spun că măsurile luate de autorități nu se pot aplica la evenimentele pe care ei le organizează, și că măsurile pe care le-au propus la întâlnirile cu autoritățile erau în măsură să transforme evenimentele în locuri sigure.

În aceste condiții Electric Castle nu se va organiza în acest an. Festivalul Electric Castle nu va avea loc anul acesta, după ce oranizatorii au decis amânarea pentru 2022: „În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent , nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021”.

„Avem vești triste. Electric Castle nu va avea loc anul acesta. În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021. E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. În plus, situația pandemiei fluctuează, iar acest lucru duce la reprogramarea sau anularea turneelor artiștilor în toată Europa”, anunță organizatorii Electric Castle.

Potrivit sursei citate, Electric Castle 8 se amână pentru 13-17 iulie 2022.

„Totuși, am reușit să reconfirmăm headlinerii pentru 2022, Twenty One Pilots, Gorillaz & Deftones și vom depune eforturi, ca întotdeauna, să vă putem oferi cel mai bun line-up. În acest moment nici nu ne putem imagina cum va fi să deschidem din nou porțile festivalului pentru a ne revedea după această absență lungă și dureroasă”, potrivit comunicării EC.

Citește și: Organizatorii Untold și Neversea, nemulţumiţi de măsurile Guvernului: 'Nu se pot aplica la evenimentele noastre'

Organizatorii precizează că toate biletele rămân valabile pentru anul viitor., dar vor exista și opțiuni pentru restituirea banilor pe bilete.

„Acum că e oficial, parcă e și mai trist. Chiar nu putem lăsa să treacă încă un an pe lângă noi și vom continua să lucrăm alături de autorități pentru a găsi soluții astfel încât să putem avea evenimente la vară. De la fani și toți cei care lucrează în această industrie, cu toții sperăm să ne putem bucura cât mai curând de concerte și festivaluri. Până atunci, aveți grijă de voi. Ne e tare dor de toată lumea”, conchid organizatorii festivalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.