Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu îl pune la punct pe Ilie Bolojan: 'Nu înțeleg de ce spune așa ceva'

facebook.com
Florin Citu

Premierul României, Florin Cîțu, susține că nu înțelege comentariile lui Ilie Bolojan (PNL).

„Nu cred... Nu cred într-o coalizare a unei echipe Ilie Bolojan - Dan Motreanu în PNL. Ar fi o eroare din partea domnului Bolojan să spună că n-am dat drumul la investiții pentru că investițiile sunt la cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani, din ce mă uit eu pe execuția bugetară.

Am văzut comentariul domniei sale. Sunt locuri în care are dreptate, dar sunt și locuri în care nu are dreptate. De exemplu la reforme: reformele sunt făcute deja și dezvoltate în execuția bugetară; cred că avem cheltuielile cu personalul ca procent din PIB mai mici. Este prima dată de foarte mulți ani.

Am început deja pentru companii să avem reforme. Pe împrumuturi iar nu sunt de acord cu domnia sa. E primul an, și nu știu de ce face acest comeniariu, în care ne împrumutăm doar pentru investiții. Nu înțeleg de ce spune așa ceva. Asta e regula de aur a fiscalității.

Iar creșterea din primul trimestru e bazată doar pe investiții. Atunci am putea să punem aceste comentarii doar într-un context politic, nu în unul economic. Economic nu este nicio justificare pentru astfel de comentarii”, a spus Florin Cîțu.

„Niciodată”, a fost răspunsul lui Florin Cîțu când a fost întrebat dacă se teme de a treia tabără din PNL.

Vezi și: Ilie Bolojan: 'Guvernul nu livrează cum ar trebui' .

„Durata de viață a unei guvernări este limitată, miza unei guvernări este să folosească timpul la maximum posibil, din prima zi să facă ceea ce trebuie. Există o presiune a timpului când ești în guvernare, nu ai timp, trebuie să execuți repede, ori trebuie să recunoaștem că actuala coaliție nu a făcut asta. Nu se livrează cum ar trebui. România are nevoie de anumite corecții financiare, pentru că luând credite care sunt folosite pentru funcționarea statului și nu pentru investiții, acest lucru nu face decât să complice existența viitoarelor generații și deci reformele și corecțiile care trebuie făcute se fac, de regulă, la început de mandat”, a spus șeful CJ Bihor, Ilie Bolojan,  într-un interviu pentru BIHON.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.