Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu: 'Instituţiile publice şi cele private vor lucra cu Trezoreria doar de la distanţă, din 20 aprilie'

captura Facebook
Florin Citu

Instituţiile publice din România, dar şi instituţiile private vor lucra cu Trezoreria doar de la distanţă, începând din 20 aprilie, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

"Continuă proiectul de digitalizare a Ministerului Finanţelor şi ANAF. Suntem în testări cu softul pentru conectarea caselor de marcat la autoritatea fiscală, ceea ce părea inimaginabil acum câteva luni. Din 20 aprilie, instituţiile publice din România, dar şi instituţiile private vor lucra cu Trezoreria doar de la distanţă. Digitalizarea aparatului public continuă, se face într-un ritm rapid. Asta este reforma de care avem nevoie în aparatul public, reforma pe care o susţin 100% este informatizarea aparatului public", a susţinut şeful de la Finanţe, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Comisia Europeană știe când se termină criza: Propune INTERZICEREA deplasărilor neesenţiale către UE până la 15 mai

La începutul acestei luni, ministrul Finanţelor scria, pe pagina sa de Facebook, că informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani, deoarece foarte mulţi profitau de pe urma birocraţiei.

"Vremea acestora a trecut. Astăzi, mai mult ca oricând, este evident ca informatizarea statului este vitală. Nu elimină doar evaziunea fiscală, creşte profitabilitatea şi productivitatea, dar elimină şi deplasările inutile într-un moment în care toţi trebuie să stăm în casă cât mai mult", scria Cîţu în 4 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.