Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu intră la rupere împotriva lui Nicolae Ciucă și îl provoacă pe Klaus Iohannis să se bage în ring

inquamFOTO/Octav Ganea
Flori Citu

Fostul lider al PNL, Florin Cîțu, susține că președintele Klaus Iohannis trebuie să demonstreze prin fapte ce înseamnă pentru el ”toleranță zero față de plagiat”. În condițiile în care premierul Nicolae Ciucă, împotriva căruia s-au formulat acuzații de plagiat, este în funcție, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat pentru o acuzație similară, Cîțu se întreabă dacă Iohannis chiar are toleranță zero sau face doar simple declarații politice.

„Este o declarație puternică și cred în această declarație: Toleranță zero față de plagiat! Eu m-aș distanța puțin, eu cred că România are nevoie și de exemple clare. Eu cred că românii au nevoie mai mult de fapte, care să arate că există toleranță zero, nu doar de declarații. Declarațiile, bineînțeles, este ușor să le faci, facem cu toții, politicienii fac multe declarații, avem însă foarte puțini politicieni care, atunci când e vorba de a susține prin fapte declarațiile fac acest lucru.”, a spus Florin Cîțu, la ProfitNews.

Cîțu a mai spus că atunci când era președinte al PNL a blocat o inițiativă legislativă prin care erau exonerați plagiatorii.

„Cât eram președintele PNL, la Camera Deputaților, a existat o tentativă de a introduce un amendament prin care erau exonerați cei care plagiaseră. Am aflat la timp, am aflat dintr-o postare pe Facebook, deși eram președintele PNL, și am oprit această tentativă. Colegii mei au votat în primă fază și asta m-a supărat foarte tare. Am spus că trebuie să meargă înapoi în comisie și să scoată acel amendament, atât timp cât eu sunt președintele PNL.”, a mai spus fostul lider PNL.

Florin Cîțu îl provoacă pe Klaus Iohannis să explice ce înseamnă pentru el toleranță zero față de plagiat, în condițiile în care susține un premier acuzat tocmai de această faptă.

„Vă voi trimite la domnul președinte, președintele poate să explice ce înseamnă toleranță zero față de plagiat pentru domnia sa. Eu v-am spus ce înseamnă pentru mine și eu susțin cu fapte ce spun. Plagiatul este furt de fapt. Președintele României a avut declarații și a fost ascultat de fiecare dată când era un politician care era acuzat de ceva. Îi spunea să facă un pas în spate, să-și clarifice situația.”

„Premierul și președintele pot să explice mai bine ce au de gând, dar eu spun că politicienii au datoria față de alegători să explice atunci când există semne de întrebare.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.