Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu minte și alege mereu calea cea mai ușoară/ OPINIE

Radu Pop
Inquam Photos / George Calin
florin citu parlament

Ziua și minciuna pentru premierul Florin Cîțu. Ultima găselniță a jurnaliștilor este aceea că a mințit în CV-ul oficial depus pe siteul Guvernului. Florin Cîțu susține că a absolvit cursurile masterale în anul 1999, când de fapt el le absolvise abia în 2002. Mai mult, premierul susține că a finalizat cursurile doctorale în cadrul universității Iowa, însușindu-și titlul de doctor, când în fond acest lucru nu s-a întâmplat.

Acest episod ne amintește de cazul fostului şef al Transelectrica Marius Caraşol, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer pentru a putea ocupa funcţia de conducere în companie. Marius Caraşol a trecut în CV că are diplomă de inginer diplomat, după ce ar fi absolvit în anul 2005 Universitatea Politehnica Bucureşti. Diploma s-a dovedit însă a fi falsă. Știți cum s-a încheiat episodul acesta? Marius Carașol a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pentru înşelăciune şi uz de fals.

Victor Ponta și-a creat un renume în spațiul public ca politicianul cărui nu îi place foarte mult adevărul. Cel mai important episod din istoria sa politică a fost descoperirea faptului că teza lui de doctorat era un plagiat demn de pus în ramă. După lungi investigații și scandaluri, lui Ponta i s-a retras titlul de doctor și toate beneficiile survenite ca urmare a dobândirii calității de doctor în științe juridice.

Diferența dintre fostul prim-ministru Ponta și actualul prim-ministru Cîțu este că, de bine-de rău, primul a depus o lucrare înainte să se declare doctor.

Cazul lui Cîțu este unul foarte ciudat și mai rău decât cel al lui Ponta. Acesta minte odată ca și-a terminat masteratul în 1999, deși l-a terminat 3 ani mai târziu în 2002 și mai minte odată că este doctor deși nu și-a depus lucrarea finală, practic teza de doctorat, dovada muncii sale din cei 3 ani cât a durat programul.

De ce simte nevoia Florin Cîțu să ascundă lucrurile făcute în Statele Unite? Poate pentru că a fost unul dintre studenții slabi ai Universității din Iowa, poate pentru că a fost un tip rebel cărui nu-i păsa în fond de nimic, poate pentru că a fost un tip care a ales mereu calea cea mai scurtă. Iar acest lucru se vede și în activitatea sa din România, nu doar din străinătate.

Lui Florin Cîțu nu îi place munca și nu are răbdare. Acest comportament se reflectă în mai multe activități pe care le-a făcut de-a lungul timpului:

  1. Florin Cîțu nu și-a finalizat studiile doctorale, iar pe cele masterale le-a finalizat cu mult după termenul standard impus de către universitate, dar se cațără pe imaginea omului școlit în Stalele Unite, geniu față de toți românii care s-au chinuit în țară în anii 90.
  2. Florin Cîțu a încercat să se îmbogățească rapid, profitând de poziția în care se afla și făcând speculă la leu, nefiind interesat de repercusiunile acestei acțiuni și de faptul că milioane de români au avut de suferit.
  3. Florin Cîțu a ajuns direct senator, din bunăvoința Alinei Gorghiu, fără să facă o zi de campanie electorală și fără să aibă vreo legătură cu partidul care îl punea pe listă.
  4. Florin Cîțu își dorește să fie șeful PNL deși nu are nici măcar 5 ani vechime în partid, un minim de bun-simț pe care statutul partidului îl cere.
  5. Florin Cîțu minte încontinuu pentru a evita situațiile stânjenitoare care îi pot afecta imaginea politică, considerată fals: imaculată.

Alegerea drumului cel mai scurt nu aduce rezultate favorabile niciodată. Lipsa de experiență politică și falsa impresie a omului profesionist duc România pe drumul pierzaniei, iar Florin Cîțu este printre responsabilii acestui efect. Prin minciună și scurtături nu ai cum să performezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.