Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu: Săptămâna aceasta venim cu pachetul de soluţii pentru IMM-uri, companii mari şi situaţia ratelor la bancă, pe fondul pandemiei

florin citu

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a vorbit la B1Tv despre pregătirile pentru perioada post epidemie şi pachetele premergătoare de măsuri care să atenueze impactul economic al pandemiei asupra economiei naţionale.

Acesta a afirmat că ministerul s-a aplecat asupra tuturor actorilor, respectiv IMM+uri, companii mari, asupra situaţiei ratelor românilor la bănci şi chiar a băncilor ce ar putea fi afectate de slăbirea flow-ului monetar.

"Aşa cum am făcut şi în prima parte a anului . Vom Împrumuta. Nu văd probleme de finanțare. Veniturile la buget vor scădea. E clar că sunt companii ce nu pot lucra deci bugetul clar va scădea", a răspuns Cîţu, întrebat fiind de unde va lua România bani în caz de necesitate.

"Deja pachetul anunțat reprezintă trei la sută din PIB. Pe termen scurt putem face plățile facturilor şi rambursarea tva, asta înseamnă zece miliarde. Schemele prezentate deja au condiții mult mai relaxate decât în alte ţări. Alte ţări vor dovezi de la companiile afectate de coronavirus", a mai explicat demnitarul.

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

Întrebat ce fac oamenii mici de afaceri Cîţu spune: "Procedura o să fie gata în 2-3 zile. E o procedură nouă. Se va completa un singur formular. Se vor duce la bănci. Noi vom prelua legătura cu banca. Fondul Naţional de Garantare. Care e la noi. Noi ne vom ocupa. Se face site-ul. Domeniul e luat. Normele sunt în aprobare. Băncile au și aderat deja la program. Pentru IMM-uri va fi operațional în această săptămână. Mâine vom avea si pentru companii mari. Avem nevoie de toate companiile".

"Tot în seara asta am avut discuții pentru soluții legate de ratele în sistemul bancar. Aici aş fi foarte atent cu conținutul acestor produse. Nu e momentul pentru populism. România trebuie, după aceasta perioadă, să continue cu economia. Nu puteam de dragul populismului să oprim asta", a explicat Cîţu.

Astfel el a întărit măsurile la care se lucrează reamintind că "în această săptămână avem program funcțional pentru IMM, pentru ratele la banca și pentru companiile mari" iar legat de şomajul tehnic, "acolo deja a trecut ordonanța".

"Nu cred ca va fi nevoie să mergem  la finanțări internaționale. Suntem confortabili cu ce avem dar dacă va fi nevoie putem merge şi la finanţarea internaţională", a încheiat Cîţu intervenţia citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.