Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu și Lucian Bode se faultează reciproc pe tema salariilor bugetarilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Săptămâna trecută, dar și la finalul anului 2020, premierul Florin Cîțu anunța că salariile bugetarilor vor fi înghețate în 2021. De cealaltă parte, ministrul de Interne, anunță că angajații Poliției Române primesc un spor de titlu de specialist, care poate ajunge de până la 7,5%.

„Nu, au fost îngheţate, deci nu mai putem să…Au fost îngheţate salariile. A fost luată o decizie. Discuţia pe care am avut-o cu administraţia locală, consiliile judeţene şi Asociaţia Municipiilor a fost foarte clară din punctul meu de vedere. Evoluţia nu numai a salariilor, sporuri, cheltuielilor cu personalul din administraţia locală, dar şi centrală, din ultimii patru ani de zile, nu este sustenabilă. Nu ne putem permite aşa ceva şi atunci mă aştept de la administraţiile locale responsabile să vină cu măsuri, care să corecteze această tendinţă”, a declarat Florin Cîţu.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

De cealaltă parte, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a declarat astăzi pentru G4Media.ro că circa 76.000 de angajați ai Poliției Române primesc din luna ianuarie sporul de titlu de specialist de clasă, care se calculează ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și 7,5%. „Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a spus Bode pentru G4Media.ro. Acordarea sporului are un impact bugetar de 119 milioane de lei anual, potrivit ministrului de Interne. El a mai spus că sindicatele din poliție, care au organizat proteste în care denunță înghețarea salariilor, ar trebui să îi informeze pe angajați despre noul spor plătit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.