Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu: 'Trebuie să ne întrebăm de ce familiile pacienților arși cer să fie transferați în străinătate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu

Cei doi pacienţi care au fost victime ale incendiului de la Petromidia au fost transferaţi în Germania. Florin Cîțu a spus, luni dimineața, că s-a implicat personal pentru ca cei doi arși să fie duși în străinătate.

Luni seara, premierul a precizat că transferarea pacienților s-a făcut la cerea familiilor aparținătoare. El a solicitat un raport de la Ioana Mihăilă pentru a vedea în ce mod au fost cheltuiți banii pentru dotarea cu aparatură necesară marilor arși după tragedia de la Colectiv.

Citește și: Premierul Cîţu, prima reacţie la opinia Comisiei de la Veneţia: 'Acum este datoria Parlamentului să definitiveze procedura'

”Am aflat acum câteva zile că familiile au cerut ca cei doi pacienţi să fie transferaţi în străinătate. M-am interesat ce se face pentru ca aceştia să primească cele mai bune îngrijiri medicale. Este vorba de vieţile unor oameni. Astăzi, vedem s-a terminat cu bine, oamenii sunt transferaţi. (...) Am vrut să mă asigur că dorinţa familiilor este respectată, dacă acestea doresc să aibă cele mai bune îngrijiri (...) şi că cei doi pacienţi au parte de cele mai bune îngrijiri. (...) Ceea ce contează este că acei oameni sunt transferaţi, dorinţa familiei a fost respectată.

Aici ar trebui să ne întrebăm de ce familiile cer ca pacienţii, în special pacienţii arşi, să fie transferaţi în străinătate. Cred că este nevoie să avem un raport al Ministerului Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile care s-au făcut în sistem după cazul Colectiv, să vedem unde s-au dus aceşti bani, dacă sistemul de sănătate este mai pregătit decât atunci. Eu mă iau după ce spun familiile. Se pare că de fiecare dată, aproape, am avut şi acea problemă şi la Piatra Neamţ şi acum familiile cer ca aceste persoane care au suferit în accident să fie transferate în străinătate şi atunci ar trebui să ştim exact cum s-au cheltuit acei bani.”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat ce a făcut concret pentru marii arşi, el a răspuns: "Am făcut un buget. Banii au fost alocaţi".

Prim-ministrul Florin Cîţu a scris duminică pe Facebook că în urma intervenţiei sale, cei doi răniţi în incendiul de la Rafinăria Petromidia vor fi transferaţi în străinătate. Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române i-a transportat luni la un spital din Germania pe cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în acest incendiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.