Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu vine cu VEȘTI BUNE: Vreau pe viitor o relaxare fiscală pe muncă și capital

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Ministrul de Finanțe vine cu vești bune. Florin Cîțu anunță că vrea o relaxare fiscală în viitorul apropiat. România trebuie să se îndrepte către echilibru bugetar în următoarea perioadă, spune ministrul de Finanțe. Acest lucru urmează să se facă prin reducerea cheltuielilor neproductive. Vizate de relaxarea fiscală sunt domeniile de  muncă și capital, a declarat, miercuri, Cîțu, conform Mediafax.

Citește și: NEBUNIE în Justiție din cauza pensiilor speciale: Grefierii își ÎNTRERUP activitatea din 27 ianuarie

"Am luat în administrare o țară cu foarte foarte multe probleme și nu le poți corecta peste noapte fără să creezi alte probleme și de aceea trebuie să fim foarte atenți. Dar în continuare îmi doresc să implementăm programe liberale și de aceea trebuie să mergem întâi spre echilibrarea bugetară în următorii doi ani de zile. Nu poți fără să ai echilibru bugetar, fără să reduci problema de structurare a bugetului, cu cheltuieli neproductive de două treimi (din buget) și așa mai departe nu poți să vorbești foarte mult de un program liberal, pe care sper să-l implementăm anul viitor. Pentru că sunt sigur că acest partid va câștiga alegerile și vom veni și guvernarea în perioada următoare și putem să continuăm", a spus Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, la Adevărul.

Ministrul a spus că lucrează la tot felul de scheme de sprijinire și stimulare a capitalului și investițiilor în România. Florin Cîțu a mai precizat că pe viitor dorește o discuție despre relaxarea fiscală pe muncă și capital.

"Suntem în competiție cu țările din jurul nostru și am tot pierdut aceste competiții și e timpul să le mai și câștigăm pentru investiții. (…) Nu ascund că vreau în viitor, în următorii doi ani de zile, să ajungem iar să discutăm despre o relaxare fiscală, atât pe forța de muncă, cât și pe capital. Suntem iarăși în urma țărilor din jurul nostru. Am moștenit o problemă cu situații îngrozitoare pe care trebuie să le corectăm, cu cheltuieli lunare de 10 miliarde de lei la pensii, cu peste 9 miliarde de lei salarii, în jur de 1 miliard de lei subvenții care trebuie plătite în avans, 4 miliarde de lei medicamente și așa mai departe, cheltuieli lunare, în timp ce veniturile nu sunt unde trebuie. (…) Nu putem să vorbim astăzi din păcate de relaxare fiscală așa cum arată structura bugetului, trebuie să recalibrăm bugetul pentru a crea spațiu fiscal pentru relaxare fiscală. Nu este momentul astăzi și asta este frustrarea mea. Bineînțeles, ca liberal aș fi vrut să apăsăm pe acea pedală, să stimulăm investițiile, capitalul, dar este foarte greu de făcut cu spațiul ăsta fiscal pe care-l avem. Nu putem decât să mizăm astăzi pe încrederea investitorilor că acest guvern va repara lucrurile și pe încrederea investitorilor să vină cu investiții și să nu ne ceară o primă (de risc – n.red.) cum cereau guvernelor anterioare", a spus ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu a dat asigurări că va fi păstrată cota unică. "Este bătută în cuie, nu vom umbla la codul fiscal în 2020, nu avem cum, nu este un moment bun. Codul de procedură fiscală, câteva simplificări pe care le am pregătite, se vor face. Dar nu la codul fiscal, nu umblăm anul acesta pentru că vreau predictibilitate", a precizat ministrul.

Întrebat despre posibilitatea impozitării Bisericii, așa cum dorea înainte să fie ministru, Florin Cîțu a spus: "Nu am vorbit… Nu umblăm pe codul fiscal anul acesta. Orice măsură de fiscalitate va fi discutată în viitor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.