Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu vine cu VEȘTI PROASTE pentru bugetari: NU vor mai putea ocupa același post ani în șir - SPORURILE ar putea fi eliminate

Captura TV
florin citu

Premierul Florin Cîţu a declarat, chestionat dacă există o analiză privind sporurile pentru bugetari, că aceasta nu a fost finalizată şi se lucreaxă în parale cu bugetul pentru 2021. El a vorbit despre variante în discuţie privind ocuparea posturilor de către funcţionari: „Sunt mai multe variante. De exemplu o rotaţie – să nu mai rămână aceeaşi poziţie de 20 de ani de zile, după un mandat sau două mandate de director general în funcţie să trebuiască să schimbi locul în altă parte”. Şeful Guvernului a mai precizat că intenţia este creşterea procentului privind realizarea investiţiilor din fonduri europene, conform News.ro.

Citește și: Medicul Adina Alberts, LISTĂ OFICIALĂ: CÂȚI BANI au primit medicii din România ca sponsorizări de la companiile care produc vaccinuri

Ar însemna ca funcţionarii să dea un concurs anual?

„Sunt mai multe variante. Chiar să ştiţi că sunt variante, urma să fie introdus de Ministerul Finanţelor Publice, lucru care se întâmplă în UE de foarte mult timp şi la Comisia Europeană. De exemplu o rotaţie – să nu mai rămână aceeaşi poziţie de 20 de ani de zile, după un mandat sau două mandate de director general în funcţie să trebuiască să schimbi locul în altă parte. Deci sunt multe exemple la UE în guvernanţa administraţiei publice”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament dacă ar fi o variantă ca funcţionarii să dea anual concurs.

Chestionat dacă va fi efectuată o analiză asupra sporurilor bugetarilor, premierul a răspuns: „Nu este finalizată. Se face în paralel cu analiza pe buget, cu bugetul pentru 2021”.

„Aici este vorba de o reformă pe care vrem să o introducem pe doi ani de zile. O mare parte din ce vom adopta în 2021 va avea impact în 2022. Deci nu ne gândim doar la bugetul pe 2021, ne gândim pe doi ani de zile. Eu aşa mă uit la acest buget şi la investiţii şi la cheltuielile de personal. La tot acest ansamblu ne uităm pentru cei doi ani de zile. Să vă spun eu de investiţii, vor creşte anul acesta cheltuielile cu investiţiile. Vom păstra acelaşi principiu ca anul trecut de a finanţa o cât mai mare parte de investiţii din fonduri europene. În şedinţa de Guvern, cred că acum două sau trei şedinţe de Guvern am cerut ministerelor să identifice acele proiecte de investiţii care pot fi transferate pe PNRR. Acest efort pe care l-am făcut anul trecut şi a dat rezultate, aproape jumătate din banii cheltuiţi anul trecut pe investiţii au fost decontaţi. Dorim să creştem acest procent. Cea mai mare parte din banii cheltuiţi la buget, de fapt pe investiţii să fie pe fonduri europene”, a completat Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.