Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu: 'Vulnerabilităţile acestei economii vin din Parlament. Până acum am reuşit să oprim aceste măsuri populiste'

Captura TV
florin citu

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat, marţi seară, că vulnerabilităţile acestei economii vin din Parlament, unde ”s-a întâlnit această armată de populişti în campanie electorală”. Cîţu susţine că, dacă nu sunt oprite proiectele populiste, economia va ajunge în haos. În ceea ce priveşte programul de relansare economică, Cîţu a precizat că se va axa pe investiţii, unul dintre obiectivele Guvernului fiind ca un nu,pr cât mai mare dintre românii are au revenit în ţară în această perioadă de pandemie să rămână aici, potrivit news.ro.

”Vulnerabilităţile acestei economii vin din Parlament. Până acum am reuşit să oprim aceste măsuri populiste pe care le văd la toate partidele de Opoziţie din Parlament, toate pun în pericol stabilitatea economică şi riscă să ne arunce în haos. În Parlament s-a întâlnit această armată de populişti care sunt în campanie electorală. pe ei nu-i interesează bunăstarea românilor, nu-i interesează dacă România mai există mâine, ci ca ei să câştige câteva voturi la următoarele alegeri”, a declarat, marţi seară, laRealitatea Plus, Florin Cîţu.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Ministrul afirmă că românii au înţeles că aceste măsuri populiste nu pot fi susţinute pe termen lung şi au sancţionat deja de două ori partidele care le-au propus.

Întrebat ce măsuri concrete prevede programul de relansare economică, Cîţu a afirmat: ”Orice program implementăm va avea în centru investiţiile. (...) Prin investiţii încercăm - şi asta este o provocare importantă pentru acest Guvern – încercăm să-i ţinem în ţară pe cât mai mulţi dintre românii care au revenit în ţară. Deja veniturile au avut o dinamică importantă în ultimii ani, în secorul privat, şi vor oferi condiţii pentru majoritatea care s-au întors în ţară să rămână aici”.

Cîţu a vorbit şi despre măsurile luate deja de Guvern şi despre amânarea ratelor la bănci: ”În jur de 200.000 de cetăţeni au beneficiat de amânarea ratelor la bancă pe o perioadă de 9 luni. (...) A fost o măsură de succes şi băncile s-au repliat. (...) Mă aştept să fie un număr mult mai mare. A ajutat un număr mare de români să treacă de această perioadă fără grija ratelor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.