Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, DEZLĂNȚUIT după anunțul lui Iohannis: 'E în campanie. Vrea să întârzie performanța guvernului'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că președintele Klaus Iohannis a amânat numirea în funcție a celor doi miniștri, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, pentru că este în campanie electorală și vrea să întârzie performanța guvernului.

”Președintele este în campanie. Președintele nu face decât să blocheze activitatea guvernului. Nu e nimic nou în această chestiune”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PSD Florin Iordache.

El a mai spus că dacă în cazul numirilor șeful statului poate avea o dată observații, în privința demisiilor sau a revocărilor nu se poate opune.

”Demisia e o chestiune personală, iar chestiunea cu revocarea este atributul personal al primului- ministru. Ceea ce face președintele nu e nimic nou, dar din păcate invocă 1 Decembrie și invocă unitatea, în condițiile în care nu face decât să blocheze guvernul. Nu este atributul dumnealui să cenzureze propunerile pe care de revocare ale primului ministru. Demonstrează încă o dată este într-o bătălie deschisă cu guvernul și cu majoritatea parlamentară. El vrea să întârzie performanța guvernului, ceea ce este contraproductiv”, a adăugat Iordache.

El a admis că acțiunea de amânare a președintelui nu poate fi contestată la CCR și nici nu poate fi motiv de declanșare a procedurii de suspendare din funcție, deoarece nu există un document în acst sens.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce privește cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului și data de 1 Decembrie.

Citește și: Anunț - ȘOC: Klaus Iohannis și-a luat la revedere de la al doilea mandat: Ghinion, ghionion total (Daniel Dragomir)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.