Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache: 'Abuzul în serviciu e un articol ca oricare altul, noile Coduri sunt în concordanță cu ce ne-am propus'

inquam FOTO/Octav Ganea
Florin Iordache

"Suntem la capătul drumului pe această comisie, o comisie care a fost înființată pentru a pune în acord Codul de Procedură Penală și Civilă cu directivele europene", a declarat astăzi, Florin Iordache, șeful Comisiei pentru Legislația Justiției din Parlament.

"Cele două coduri pun accent pe respectarea legii și pe diminuarea abuzurilor, pentru c-am văzut farte multe cazuri în care foarte mulți oameni au fost judecați ani în șir iar la final au fost achitați. Aceste amente vor face o lege mai bună. Ne dorim ca toți cei care încalcă legea să plătească. Noile coduri sunt un  pas înainte și în concordanță cu ce ne-am propus.

Citește și: Grupul infracțional organizat a fost redefinit în comisia Iordache. Trebuie să existe o perioadă, iar dacă e format ad-hoc nu răspunde penal

Ne-am propus să nu mai existe posibilitatea abuzului, ne-am propus ca asupra acelor cetățeni care, în mod abuziv, au fost târâți în instanță și pe urmă au fost achitați să nu mai planeze prezumția de penal. Am ținut cont de cele două hotărâri ale CCR care ne cereau să definim foarte clar abuzul în serviciu. Pentru noi, nu neapărat prejudiciul era cel mai important, ci am dorit să stabilim că acel funcționar public care încalcă o lege sau o Ordonanță de Urgență să plătească", a spus acesta.

Iordache a adăugat că noul Cod Penal e în acord cu legea europeană și că obligația cetățeanului e să respecte o lege sau o Ordonanță de Urgență. Iordache a spus că definirea abuzului în serviciu este "un articol ca oricare altul în Codul Penal" și că au mai fost vizate confiscarea, prescripția, concepte definite astfel încât "să răspundă cerințelor de astăzi ale noastre".

Citește și: Eugen Nicolicea către Cătălin Predoiu: 'Noi am explicat argumentele, dar erați plecat la budă!'

"Vrem o lege unitară, care să nu dea posibilitatea abuzurilor, o lege intransigentă", a încheiat Iordache.

Opoziția a anunțat că va contesta acest proiect de lege la CCR.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.