Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache ia la mișto programul de guvernare al PNL: 'Putem să îi zicem în loc de Guvernul Orban, Guvernul copy-paste. De ce au mai dat jos PSD?'

florin iordache

Florin Iordache a declarat că programul de guvernare al PNL este „copy-paste” după cel al PSD. Vicepreședintele Camerei Deputaților a precizat că nu vede rostul demiterii Cabinetului Dăncilă, în condițiile în care măsurile liberalilor sunt preluate de la social-democrați, anunță MEDIAFAX.

„De ce au mai dat jos Guvernul Dăncilă dacă majoritatea măsurilor bune sunt preluate ca proprii măsuri? În perioada următoare, chiar pregătim în oglindă, măsuri PSD, cu preluarea copy-paste. Putem să îi zicem în loc de guvernul Orban, guvernul copy-paste, pentru că au copiat, în programul de guvernare, majoritatea măsurilor noastre”, a afirmat Florin Iordache, joi, la Parlament.

Citește și: E oficial- Vom avea parte de mai multe zile libere

Fostul ministru al Justiției a adăugat că măsurile bune pe care le consideră preluate de Guvernul Orban puteau fi îmbunătățite, fiindcă refacerea lor înseamnă timp pierdut.

„Mă refer la Justiție. Optimizarea condițiilor din instanțe, digitalizarea din instanțe, introducere brățărilor electronice, măsurile pentru o mai rapidă funcționare a proceselor...Dacă deschideți programul PSD și programul copy-paste Orban, veți vedea că le veți regăsi acolo. Eu credeam că pornind de la lucrurile bune care există, spre exemplu, de la coduri, de la legislația care vizează armonizarea cu anumite cerințe europene, putem discuta și îmbunătăți. A lua de la zero și a face acum consultare, fie că discutăm de la Comisia de la Veneția, fie de asociațiile profesionale, până propunem un proiect, iată ajungem în vară, și condițiile sunt la fel de proaste și legile la fel de proaste”, a explicat Iordache.

Acesta a mai spus că a văzut cel puțin trei miniștri care au făcut parte din Guvernul zero al lui Dacian Cioloș și acum sunt transferați în Cabinetul Orban.

„Am văzut în componență cel puțin trei miniștri care au fost și în guvernul zero, în guvernul Cioloș, deci iată, competența de atunci, guvernul zero, se transferă și aici. Sunt foarte multe măsuri care vor aduce atingere cetățeaului, de la măsurile sociale, cele care vizează creșterea punctului de pensie, a salariilor, măsurile care vizează creșterea energiei electrice, sunt apoi, măsuri care vizează comasarea spitalelor. Deci, în loc să ne aștepte o viașă mai buună, să venim cu niște condiții mai bune, constatăm că prin afirmațiile care sunt făcute, la fiecare minister, sunt măsuri care ne aduc înapoi”, a precizat Florin Iordache.

Citește și: Pensiile și salariile sunt vizate- Măsurile propuse de noul Guvern

Totodată, social-democratul consideră că există măsuri în programul de guvernare PNL care vor afecta societatea.

„Eu credeam că pornind de la lucrurile bune care există, spre exemplu, de la coduri, de la legislația care vizează armonizarea cu anumite cerințe europene, putem discuta și îmbunătăți. A lua de la zero și a face acum consultare, fie că discutăm de la Comisia de la Veneția, fie de asociațiile profesionale, până propunem un proiect, iată ajungem în vară, și condițiile sunt la fel de proaste și legile la fel de proaste”, a conchis Iordache.

Cabinetul Orban are 16 ministere, un vicepremier și un premier în persoana președintelui PNL. Urmează ca miniștrii să fie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului și ulterior să aibă loc votul de învestitură pentru noul Guvern în Legislativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.