Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache nu înțelege legătura dintre Schengen și MCV: ’Este anormal. De ce se leagă?’

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Iordache

Florin Iordache, șeful comisiei care a modificat legile justiției, se întreabă referitor la raportul MCV dat marți pentru România ce legătură are Schengen-ul cu MCV și cataloghează situația drept ‘anormală’.

Citește și: Klaus Iohannis l-a scos din sărite pe Cozmin Gușă: 'Nu poți să spui, ca președinte al României, că soția ta nu se va prezenta în fața procurorilor'

„Criticile pe care ieri prin MCV au fost aduse României sunt anormale. Am spus asta și în Parlament.Nu cred că Parlamentul României trebuie tratat ca un Parlament de mâna a doua. În ideea în care printr-un vot constituțional, prin mai multe sesizări la CCR au fost adoptate niște legi ale justiției care fac o justiție reală și independentă.

Modul în care ni se cere impetuos să oprim adoptarea acestor legi cred că este anormal. Nu există nicăieri în lume o procedură ca niște legi adoptate și care au intrat în vigoare și a căror efecte se vor vedea în perioada imediat următoare. Parlamentul a adoptat aceste legi printr-o largă consultare publică prin asociațiile profesionale sau mediu academic sau toți cei implicați, de la CSM la MJ, credem că am adoptat niște legi bune.

Eu cred că acest mecanism este unul de cooperare și cred că România poate avea o colaborare eficientă.Să nu uităm de unde am plecat, de la cele 5 condiționalități ce au fost îndeplinite. Ni s-au tot impus altele.

De ce se leagă Schengen-ul de MCV? Este anormal! Pentru că din punct de vedere al Schengenului discutăm de niște condiții și condiționalități tehnice pe care România le-a îndeplinit demult. De aceea eu nu înțeleg modul în care colegii noștri europarlamentari... Ar fi trebuit să ia o poziție comună aceea de a condamna fie prin rezoluție, fie prin acest mecanism de cooperare, România este tratată”, a spus Florin Iordache, pe holurile Parlamentului din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.