Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, reacție după criticile vicepreședintelui Comisiei Europene: Cred că a fost dezinformare. Dacă se va da o Ordonanță, se va da pentru normalitate

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marți pentru Mediafax, că vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a fost dezinformat în privința OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite, anunțată de Tudorel Toader.

„Cred că a fost dezinformare. Cred că din partea agențiilor de presă sau a celor care au prezentat trunchiat. Nu poate nimeni să dea un act normativ împotriva statului de drept. Dacă se va da o Ordonanță, se va da pentru normalitate, nu împotriva statului de drept. Va fi pentru punerea în concordanță a legislației cu niște decizii ale Curții”, a declarat Florin Iordache.

Acesta a adăugat că dacă va exista o astfel de ordonanță de urgență, actul normativ va fi în conformitate cu deciziile CCR.

Citeste si Vicepreşedintele Comisiei Europene AVERTIZEAZĂ: 'România pare să devieze de la calea liberal-democratică! E cea mai mare provocare cu care UE se confruntă'

„România este un stat de drept. Dacă se va da o ordonanță, probabil că domnul Toader știe cum va arăta, dar acea ordonanță va fi în concordanță cu deciziile Curții (Constituționale - n.r), nu este împotriva statului de drept”, a completat Iordache.

Reacția social-democratul vine ca urmare a unui comentariu pe Twitter al vicepreședintelui CE Jyrki Katainen, în care a spus că este o știre incredibilă cea despre ordonanţa de urgenţă privind contestaţia în anulare, menţionând că românii merită un stat de drept.

Oficialul european a distribuit în postarea sa o știre a publicației Associated Press despre situația din România.

Tudorel Toader a anunțat, duminică, că ministerul Justiției a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă și în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI, dar în acest caz așteaptă motivarea Curții Constituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.