Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache revine: Fostul ministru al Justiţiei susţine că ar adopta din nou OUG 13

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru de Justiţie, a afirmat vineri, la Digi 24, că, dacă ar putea da timpul înapoi, ar mai da o dată OUG 13, împotriva căreia au protestat în stradă sute de mii de oameni la începutul anului 2017, transmite news.ro.

Întrebat dacă ar face acest lucru, Iordache a răspuns: „Da. Atâta timp cât avem o decizie a Curţii Constituţionale, OUG 13 nu a fost cred că îndeajuns de explicată şi eu nu am fost destul de susţinut de colegii mei. Când colegii mi-au reproşat că am adoptat-o, am făcut un pas în spate. Vi se pare normal că oameni, pentru sume infime, primari, viceprimari, chiar dacă au fost achitaţi să îşi piardă mandatul?”.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Atenţie la acest mineral esenţial pentru sănătate!

În legătură cu pragul la abuzul în serviciu, Iordache a spus: „Dacă era după mine, eu am fost susţinătorul OUG 13, în acel context, acel prag pe care l-am stabilit şi îl susţin şi acum: 50.000 de euro. Argumentul era că în codul vamal sau în legislaţia specială până la 50.000 erau prejudicii care, dacă se achitau, respectiva persoană nu primea pedeapsă”.

El a spus că trebuie să fie discutate, în afară de prag, şi „foloasele - patrimoniale, neptrimoniale”.

„Au fost nenumărate dezbateri, multe redefiniri. Cred că vom relua săptămâna viitoare dezbaterile la Codul Penal. Avem o decizie la PSD şi aşteptăm reacţia ministrului Toader, ca acele articole care au fost declarate constituţionale să fie adoptate prin ordonanţă. Nu s-a mai întâmplat. Urmează să vedem poziţia ministrului Toader”, a mai declarat Florin Iordache.

Întrebat de ce nu vrea Tudorel Toader să pună în aplicare o decizie a PSD, el a răspuns: „Vom vedea săptămâna viitoare. Este o amânare de cel puţin două luni de zile. Eu personal nu sunt foarte fericit. Dacă am şti că acestea vor fi trecute prin ordonanţă, ne-am canaliza pe celelalte. Şi am încheia dezbaterea pe justiţie. Abuzul în serviciu trebuie rediscutat, cu toţi la masă”.

Întrebat dacă va creşte pragul la abuzul în serviciu, Iordache a replicat: „Ne obligă decizia Curtii. Dacă a fost 200.000 lei e prea mult, nu am un răspuns. La acest moment nu ştiu”.

CITESTE SI: Bolile grave se văd pe unghii: Semnele la care trebuie să fii atent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.