Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache s-a dezlănțuit la adresa lui Augustin Lazăr: 'A transformat SRI în organ de urmărire penală. Ne gândim să sesizăm CCR'

inquam FOTO/Octav Ganea
Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marți, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, în cadrul dezbaterilor privind OUG 6/2016, că prin semnarea protocolului cu SRI în 2016, Procurorul General a transformat Serviciul în organ de cercetare penală.

„Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile și modul în care Procurorul General a semnat aceste protocoale sunt de natură să creeze un conflict constituțional și ne gândim foarte clar să declanșăm un conflict constituțional datorită faptului că prin semnarea de către Procurorul General a acestor protocoale, mă refer și la cel din 2009 și la cel din 2016, a venit să adauge la Codul de Procedură Penală”, a declarat Iordache, în comisia Juridică, conform Mediafax.

Carmen Dan, despre o eventuală DEMISIE: Sunt un om responsabil și voi lua cea mai corectă decizie

Deputatul PSD a adăugat că prin semnarea protocolului dintre Parchet și SRI, serviciul secret a primit puteri sporite.

„Dacă OUG 6 vine să stabilească anumite chestiuni în perspectiva deciziilor CCR, vă dau cel puțin două sau trei exemple, prin semnarea acestui protocol din 2016 dă puteri sporite SRI-ului transformându-l în organ de cercetare penală chiar dacă SRI se referea la infracțiuni de siguranță națională. Uitați-vă la art.17 din protocolul din 2009 și la art.11 din protocolul din 2016 în care spune că SRI administrează probe în faza de urmărire penală, ceea ce abrogă Codului de Procedură Penală, astfel încât efectuează cercetări sau constatări tehnico-științifice”, a menționat Iordache.

Acesta a mai spus că se analizează posibilitatea sesizării CCR în acest caz.

„Prin semnarea acestor protocoale, Procurorul General a venit să adauge la CPP și a transformat SRI în organ de urmărire penală. Noi analizăm dacă nu este vorba despre un conflict constituțional și dacă este necesar să sesizăm Curtea Constituțională”, a conchis Florin Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.