Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Roman îi răspunde lui Ludovic Orban: 'Nu împiedicăm procedurile constituţionale, doar le amânăm câteva zile'

florin roman

Parlamentarii PNL nu doresc să blocheze sau să împiedice procedurile constituţionale, ci doar le amână câteva zile, până când va exista un răspuns cu privire la semnăturile pentru moţiunea de cenzură, a afirmat, miercuri, deputatul PNL Florin Roman.

"Îl asigur pe domnul Orban că nu dorim în niciun fel să împiedicăm procedurile constituţionale, dreptul constituţional al opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură. Practic, prin demersul nostru, amânăm eventual câteva zile aceste proceduri, până când vom avea un răspuns pe semnături şi din acest punct de vedere nimeni nu blochează derularea unei moţiuni. (...) Din punctul nostru de vedere, este un abuz din partea domnului Orban şi a doamnei Dragu. (...) Ne dorim să avem o moţiune de cenzură depusă regulamentar", a declarat Roman la Parlament.

Potrivit acestuia, până nu există un Birou permanent reunit care să adopte prin vot calendarul moţiunii de cenzură, aceasta nu poate ajunge la vot.

Roman a amintit despre decizia Biroului Politic Naţional al PNL, care s-a întrunit miercuri "într-o şedinţă statutară", conform căreia parlamentarii PNL nu vor participa la şedinţa de plen reunit de joi, convocată de preşedinţii celor două Camere, Anca Dragu şi Ludovic Orban.

"Decizia colegilor noştri, ca urmare a consultărilor cu liderii de grup, a fost să nu participe niciun parlamentar al PNL la această şedinţă. Noi suntem consecvenţi. Am spus încă de la început că vom boicota practic toate întâlnirile convocate, din punctul nostru de vedere, nestatutar, atât timp cât domnul Orban şi doamna Dragu refuză să ducă la îndeplinire o decizie a Birourilor permanente reunite prin care noi am solicitat verificarea administrativă a peste 32 de semnături. Nu poţi dărâma o ordine constituţională şi un guvern prin semnături care nu corespund regulamentar modului în care acestea sunt solicitate", a explicat Roman la Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că orice boicotare a moţiunii de cenzură, "prin chichiţe procedurale, prin şmecherii, prin boicotarea cvorumului sau prin absenţa de la şedinţele Parlamentului", reprezintă un 'atentat' la democraţie şi la statul de drept.

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a fost convocat pentru joi, la ora 16,00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură intitulate "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.