Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Roman (PNL) îl taxează pe Marcel Ciolacu pe tema concediilor medicale: Precizări pentru corecta informare

florin roman

PNL îl atacă pe premierul Marcel Ciolacu pe tema taxării pe concediile medicale și liberalii anunță că au depus un amendament pe acest subiect în Parlament. Florin Roman se arată deranjat de repoșul făcut de șeful Executivului parlamentarilor.

„Am luat act de declarația publică a premierului Marcel Ciolacu referitoare la “rezolvarea problemei eliminării CASS pentru oncologici și concedii maternale”, dar și de reproșul la adresa Parlamentului, întrucât a “tergiversat și întârziat” să soluționeze un OUG emis de guvern.

Ciolacu lovește cu pumnul în masă: Suntem cel mai blolnav popor! Cu orice risc, nu am s-o fac!/ VIDEO

Deși declarația premierului PSD este din weekend, nu am văzut nici un OUG publicată în Monitorul Oficial. Înțeleg ca s-a discutat vineri în ședința de guvern dar discuția nu a fost finalizată”, afirmă deputatul liberal.

Urmare a acestui fapt, precizează Roamn, deputații liberali au depus un amendament prin care „exceptam bolnavii oncologici, cronici, netransportabili, concediile maternale de la plata acestui CASS”.

„Surpriza sau nu, în ședința comisiei decizionale de buget - finanțe amendamentul a fost respins de PSD, AUR și USR, care s-au abținut! Am ținut să fac aceste precizări pentru corectă informare a opiniei publice”,a adăugat Florin Roman.

Declarația premierului Ciolacu

„Am luat o decizie în Guvern și am exceptat această taxă, cu alte cuvinte cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer va avea un venit suplimentar, cu această, taxă de 10%.

Am luat o decizie rapidă, pentru că deja se tot întârzia pentru a se interveni în Parlament pe acest act normativ, și nu sunt probleme în ceea ce privește bolnavii cronici”, a declarat premierul, luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.