Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Roman: Prin legea pensiilor speciale, nicio pensie a unui special aflată în plată nu va depăşi salariul

Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman a afirmat, luni, la dezbaterea din plen asupra proiectului legii pensiilor speciale, că românii trebuie să ştie că prin această lege nicio pensie a unui "special aflată în plată" nu va depăşi salariul şi "se fac paşi înainte pentru ca inechităţile să fie îndreptate", conform Agerpres.

El i-a criticat pe reprezentanţii USR, susţinând că aceştia sunt la fel de vinovaţi pentru pensiile speciale, pentru că nu au introdus eliminarea acestora în PNRR.

"Vă întreb: nu aţi votat voi pensiile speciale la Consiliul Concurenţei, voi, cei de la USR? Şi acum veniţi şi spuneţi că nu vreţi pensii speciale. Dar, voi le-aţi votat, dacă aşa cum spuneţi alţii le-au inventat, voi le-ai votat. Deci, nu fiţi ipocriţi, stimaţi colegi, pentru că sunteţi la fel de vinovaţi, ca şi cei pe care-i acuzaţi că sunt la fel de 30 de ani. În altă ordine de idei, cine a introdus acest lucru în PNRR? Oare domnul Ghinea vă spune ceva, colegul dumneavoastră? Dacă domnul Ghinea spunea în PNRR: Tăiaţi pensiile speciale, astăzi Parlamentul probabil că trebuia să taie pensiile speciale. De ce n-aţi scris asta în PNRR? Vă place să vă lăudaţi cu Ghinea când e de bine, dar când e de rău, nu mai e Ghinea", a spus Roman.

El a mai susţinut că amendamentele USR la proiect ar fi dus la o lege neconstituţională, în cazul în care ar fi fost acceptate.

"Ceea ce au încercat astăzi colegii de la USR, pe tehnică legislativă, deci prin ceea ce au depus ei în comisii şi ceea ce fac ei, ei nu vor să se schimbe nimic. Ei vor ca lucrurile să rămână aşa, pentru că acele amendamente pe care USR le-a depus, dacă ar fi fost adoptate, am fi avut o lege neconstituţională şi concluzia este că nu s-ar fi schimbat nimic", a afirmat Florin Roman.

Potrivit acestuia, după adoptarea proiectului legii pensiilor speciale, "niciodată în România o pensie aflată în plată nu va depăşi salariul".

"Ce vreţi să-mi spuneţi, că asta nu este dreptate pentru pensionari? Ba da, este o dreptate pe care o facem pensionarilor de rând, care au tot dreptul să se simtă nemulţumiţi", le-a mai transmis Florin Roman celor de la USR.

El a mai susţinut că prin această lege se fac paşi înainte pentru îndreptarea inechităţilor.

"Românii trebuie să ştie că astăzi, prin această lege, nicio pensie a unui special aflat în plată nu va depăşi salariul, trebuie să ştie că asta a vrut şi Comisia Europeană şi Curtea Constituţională. Astăzi se fac paşi înainte pentru ca inechităţile să fie îndreptate, nu toate, dar e primul pas. Aşa să ne ajute Dumnezeu precum spunem adevărul fiecare", a adăugat Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.