DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Florin Spătaru: 30 de milioane lei ajutor de minimis pentru dezvoltarea durabilă a industriei

b1tv.ro
Florin Spataru

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri Memorandumul privind încadrarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale" - în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român.

„Continăm seria de măsuri pentru industria prelucrătoare. Am aprobat astăzi în Guvern o nouă schema de minimis prin care venim în sprijinul întreprinderilor și ne propunem să creștem competitivitatea produselor industriale românești. Avem la dispoziție un buget de 30 de milioane de lei, dintre care 10 milioane lei pentru anul în curs și 20 de milioane lei pentru 2023, ajutor de minimis sub formă de grant”, a precizat ministrul economiei, Florin Spătaru, potrivit Mediafax.

Prezenta schemă de ajutor de minimis se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură. Aceasta intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României şi se aplică până la 31 decembrie 2023, în limita bugetului alocat.

Bugetul schemei de ajutor de minimis este de 10 milioane de lei pentru anul 2022, respectiv 20 milioane de lei pentru anul 2023, plățile urmând să fie efectuate până la data de 31 decembrie 2027.

Proiectele acceptate se finanţează în limita fondurilor aprobate pentru Program, cuprinse în bugetele anuale ale Ministerului Economiei, iar intensitatea maximă a ajutorului de minimis acordat în cadrul acestei scheme de finanțare diferă în funcție de tipurile de proiecte care se încadrează în activităţile prevăzute în schema de minimis.

„Rezultatele obţinute prin ajutoarele financiare acordate vor conduce la creşterea competitivității produselor fabricate în România, la crearea de noi locuri de muncă și la îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Preconizăm că pe lângă creşterea competitivității produselor fabricate în România, vom reuși să creştem și producţia destinată exportului.Totodată, implementarea acestor măsuri va avea un impact pozitiv pentru mediu, contribuind la reducerea cantităţilor de noxe evacuate în atmosferă, în special pulberi şi dioxid de carbon, care au un efect puternic asupra schimbărilor climatice”, a concluzionat ministrul Florin Spătaru.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.