Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florinel Stancu de la PSD spune că ataşaţii economici care nu-şi fac bine treaba trebuie rechemaţi de la post

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Deputatul PSD Florinel Stancu a susţinut, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie în care a solicitat Ministerului Economiei şi Ministerului Afacerilor Externe să desfăşoare o anchetă cu privire la activitatea ataşaţilor economici români din străinătate, subliniind că cei care "nu-şi fac bine treaba trebuie rechemaţi de la post".

Potrivit unei declaraţii de presă remisă marţi Agerpres, reacţia deputatului a survenit în urma emiterii de către Camera de Comerţ a României în Italia a unui comunicat în care semnatarii subliniază faptul că ataşaţii economici ai României din acest stat nu îşi fac treaba, nu se achită de responsabilităţile pe care le au şi nu promovează interesele statului român.

Florinel Stancu susţine, conform declaraţiei, că în fişa postului, ataşatul economic are obligaţia să lanseze contacte cu instituţiile statului de reşedinţă, comunitatea de afaceri sau cea academică, pentru buna promovare a imaginii economiei, el fiind obligat să întreţină relaţii cu cercurile economico-comerciale din statul unde este trimis, să încurajeze şi să sprijine dezvoltarea schimburilor economice şi comerciale dintre întreprinderile şi firmele celor două state. "Trebuie să afirm că aceste acuzaţii mi se par foarte grave şi nu pot fi trecute cu vederea. De asemenea, sunt convins că lucrurile nu vor rămâne aşa, iar cazul va fi elucidat de responsabilii din Guvernul României. Ministerul Economiei, cât şi Ministerul Afacerilor Externe sunt obligate să realizeze o verificare amănunţită în privinţa activităţii ataşaţilor economici din Italia, dar şi din alte state unde aceştia îşi desfăşoară activitatea. Voi cere personal o explicaţie de la Guvern pe acest caz. (...) Ţara noastră are nevoie de schimburi comerciale intense şi de investitori străini importanţi. Dacă în urma anchetei se dovedeşte că reprezentanţii Camerei de Comerţ în Italia au dreptate, atunci ataşaţii români din statul respectiv trebuie retraşi de la post cât mai rapid şi înlocuiţi cu oameni care vor să-şi facă datoria", a afirmat Florinel Stancu, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.