Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fluxul mare de turiști le-a dat calculele peste cap hotelierilor turci

The Financial Express
Turcia steag

Numărul turiştilor care au vizitat Turcia a crescut în trimestrul doi din 2019 cu 15%, la aproape 13 milioane, după un avans de 8,5%, la 6,64 milioane în precedentele trei luni, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (TurkStat), informează site-ul ahvalnews.com, potrivit Agerpres.

De asemenea, veniturile din turism au înregistrat un avans anual de 13% în perioada aprilie-iunie 2019, la opt miliarde de dolari, după o expansiune de 4,6% în primele trei luni ale anului, la 4,63 miliarde de dolari. Cheltuielile medii per turist au scăzut cu 1,7% în trimestrul doi din 2019, la 625 dolari, a informat TurkStat.

Citește și: Amendă pentru femeia care protesta în fața casei lui Gheorghe Dincă- Care este cauza

Turcia încearcă să-şi majoreze veniturile din turism, pentru a compensa declinul activităţii economice, provocat de deprecierea semnificativă a lirei turceşti. În semestrul doi din 2018, economia s-a contractat, înainte de o uşoară creştere în primul trimestru din acest an.

Deprecierea lirei turceşti a făcut din Turcia un loc de vizitat mai ieftin pentru turiştii străini.

În 2018, numărul turiştilor străini care au vizitat Turcia a crescut cu peste 21%, la aproape 40 de milioane, cei mai mulţi fiind din Rusia, Germania, Bulgaria şi Marea Britanie.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a răbufnit: S-a confirmat că Alexandra a fost victima unei rețele internaționale de răpiri și exploatare de fete!

Veniturile din turism au urcat cu 12,3% anul trecut, la 29,5 miliarde de dolari, iar 81,8% din venituri au provenit de la vizitatorii străini şi 18,2% de la cetăţeni turci care trăiesc în străinătate.

Relansarea turismului este crucială pentru Turcia, care se bazează pe valuta adusă de turiştii străini pentru a acoperi deficitul ridicat de cont curent.

Sectorul turistic asigură peste un milion de locuri de muncă şi este responsabil pentru 4,5% din PIB-ul Turciei, evaluat la 800 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.