Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI acordă asistenţă Guvernului Grindeanu. Ce s-a decis

jurnalul.ro
reza baqir fmi

Astăzi, la Ministerul Economiei, a avut loc o întâlnire între Mihai Tudose, Ministrul Economiei şi delegatia FMI, condusa de Reza Baqir. S-a convenit crearea unor echipe mixte de lucru pe subiecte ca Fondul Suveran pentru Dezvoltare si Investitii sau Insolventa persoanelor fizice, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Mihai Tudose a arătat că se avansează rapid în construcția Fondului Suveran pentru Dezvoltare și Investiții, „astăzi, la Bruxelles, Prim-ministrul începe discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru a stabili de la bun început un cadru comun de lucru și ne dorim, de asemenea, o colaborare concretă cu FMI, pentru a ne putea inspiră din experiență dumneavoastră în structurarea Fondului. FSDI, proiect pilon, va acționă că un instrument prin care vor fi finanțate programe de investiții în domenii precum infrastructura, energie, agricultura, sănătate și în orice alte sectoare competitive. Acestea vor antrena un efect de multiplicare în economie și o creștere a performanței și eficientizării companiilor, cu efecte pozitive reale asupra societății”, a precizat ministrul.

Kovesi pleacă în Bulgaria. Ce a anunţat presa bulgară despre şefa DNA

Reprezentanții FMI au fost informaţi cu privire la principiile pe care se formează designul fondului: un management profesionist, un grad ridicat de transparența a activităților fondului, selecția și prioritizarea proiectelor, recomandând o coordonare între proiectele de investiții făcute de stat, astfel încât să nu existe duplicare de fonduri și să se evite riscuri fiscale.

S-au stabilit grupuri de lucru mixte in vederea consultarilor pe urmatoarele teme:

- Insolventa persoanelor fizice (ME, ANPC, FMI)

- Fondul Suveran pentru Dezvoltare si Investitii

- Investitii si restructurari ale companiilor din portofoliul Ministerului Economiei

Echipa Fondului Monetar International se afla in tara noastra pentru consultarile anuale privind evolutiile economice si financiare din Romania.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.