Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI anunță o criză economică majoră: 'S-ar putea să existe mult mai multe șocuri. Perioada dificilă nu s-a încheiat'

capital.ro
FMI, Fondul Monetar Internațional

Economia globală continuă să se confrunte cu provocări serioase legate de pandemia de coronavirus, războiul din Ucraina și situația din China, a precizat directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI), Gita Gopinath, în cadrul Forumului Economic de la Bruxelles.

"Vedem consecințele unei creșteri accentuate a prețurilor a materiilor prime, petrolului și gazelor în întreaga lume, precum și o creștere bruscă a costului alimentelor. Acest lucru are un impact asupra veniturilor reale din întreaga lume, provoacă o inflație foarte mare, afectează puterea de cumpărare din întreaga lume", a spus ea, relatează TASS. "În unele părți ale lumii, acest lucru creează o situație foarte gravă în ceea ce privește insecuritatea alimentară. Voi adăuga doar că încă nu s-a terminat. Răsturnările nu s-au încheiat. Dacă acordați atenție previziunilor situației din lume, atunci în cea mai mare parte vorbesc în favoarea deteriorării".

Gopinath a declarat că, în contextul războiului din Ucraina, "există diferențe în ceea ce privește impactul la care sunt expuse țările". "Europa este cu siguranță una dintre regiunile care a suferit cel mai mult", a declarat directorul general adjunct al FMI.

"Războiul ar putea escalada, iar sancțiunile pot forma noi probleme (...). Mai e și China. Acest lucru este indicat de cele mai recente date. Ei (n.r.: chinezii) se confruntă cu focare de coronavirus și cu măsurile de izolare luate în acest sens, cu slăbirea sectorului imobiliar", a adăugat Gopinath. „Iar pandemia nu s-a terminat încă. Acest lucru poate fi văzut în multe regiuni", a subliniat ea. "Perioada dificilă nu s-a încheiat încă, s-ar putea să existe mult mai multe șocuri care ne vor îndepărta și mai mult de creșterea pozitivă în direcția creșterii inflației".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.