Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foametea a înregistrat o creştere alarmantă în America Centrală în ultimii doi ani

WFP/Oscar Duarte
foamete mancare America Centrală

Numărul persoanelor care suferă de foame în El Salvador, Guatemala, Honduras şi Nicaragua a crescut de aproape patru ori în ultimii doi ani, pe fondul crizei economice care afectează America Centrală, a indicat Programul Alimentar Mondial (PAM), transmite dpa, potrivit AGERPRES.

Cele mai recente date prezentate de agenţia ONU au arătat că aproape 8 milioane de locuitori din cele patru ţări suferă de foame în acest an, după ce în 2018 numărul lor era de 2,2 milioane.

'Criza economică provocată de COVID-19 făcuse deja inaccesibile alimentele de pe rafturi pentru persoanele cele mai vulnerabile, atunci când uraganele gemene Eta şi Iota (care au devastat America Centrală în noiembrie, n.red.) i-au lovit suplimentar', a subliniat într-un comunicat Miguel Barreto, directorul general pentru America Latină şi Caraibe al PAM.

Citește și: Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu, în direct la TV: Șoșoacă a plecat din emisiune/VIDEO

'Mâncăm puţina hrană pe care ne-o dau oamenii', a mărturisit Marina Rosado, de 70 de ani, care trăieşte, împreună cu fiul şi nepoţii ei, pe un bulevard din oraşul hondurian Lima, inundat anul trecut.

Furtunile care le-au distrus casa au fost ultima dintre loviturile care au împins familia şi mai puternic în foamete, a mai spus femeia, pe care restricţiile impuse din cauza pandemiei o împiedică să mai strângă deşeuri pe care să le vândă firmelor de reciclare.

Fenomenul de foamete este deosebit de grav în aşa-numitul 'coridor uscat' care traversează America Centrală, unde schimbările climatice au exacerbat seceta în ultimii ani.

Conform PAM, 15% dintre persoanele chestionate de organizaţie în ianuarie au spus că fac planuri concrete de a emigra, un procent aproape dublu faţă de anul 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.