Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foc diplomatic - Nicolae Ciucă a discutat cu toți ambasadorii UE despre aderarea la Schengen

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a avut joi o întrevedere cu ambasadorii statelor membre UE acreditați în România, găzduită de Ambasada Suediei. Temele abordate au fost aderarea României la Schengen, Republica Moldova, precum și situația din Ucraina, scrie Mediafax.

Guvernul dă detalii despre măsurile luate de România în contextul războiului

„Premierul Ciucă a prezentat dezvoltările din ultimele 12 luni, punând accentul și pe contextul creat de războiul Rusiei în Ucraina, de la debutul căruia se va marca un an. Șeful Executivului a subliniat evoluțiile economice din România, evidențiind rolul jucat de rata ridicată a investițiilor și a absorbției fondurilor europene în menținerea unei creșteri economice de 4,8%, în contextul complicat generat de războiul din vecinătate, creșterea prețurilor la energie, redresarea lentă a lanțurilor valorice perturbate în perioada pandemiei Covid-19. Totodată, premierul a subliniat importanța calității mediului investițional din România și a impactului pozitiv al reformelor implementate, inclusiv a celor pregătite în contextul PNRR. A apreciat prezența investițiilor europene, încurajând creșterea acestora și atenta considerare a oportunităților oferite de România”, potrivit Executivului..

Prim-ministrul Ciucă a reamintit, potrivit sursei citate, că aderarea României la Schengen rămâne o prioritate.

„A arătat că va fi continuată acțiunea politică și diplomatică, pe toate canalele, în vederea identificării soluțiilor concrete pentru finalizarea cu succes a aderării României la Schengen. A mulțumit pentru sprijinul instituțiilor europene și largii majorități a statelor care au votat în favoarea extinderii Schengen cu România. Premierul a prezentat măsurile luate de România în sprijinul Republicii Moldova și Ucrainei. De asemenea, a subliniat importanta consolidării Flancului Estic al NATO și a reiterat convingerea că aderarea efectivă a Finlandei și Suediei la NATO vor contribui la întărirea securității Alianței în ansamblul său”, se menționează în finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.