Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de cazuri de coronavirus în oraşul japonez Nagoya - Nagoya face parte din cea mai afectată regiune din japonia

DW
Coronavirus COVID-19

Un focar de cazuri de coronavirus în oraşul japonez Nagoya a fost asociat cu un centru pentru îngrijirea bătrânilor, situaţie care evidenţiază dificultatea de a proteja vârstnicii de această epidemie în ţara cu cea mai îmbătrânită populaţie, potrivit Reuters.

Persoanele în vârstă sunt în mod special susceptibile la bolile grave provocate de coronavirus, iar centrele pentru îngrijirea vârstnicilor au fost asociate cu focare de coronavirus şi în alte ţări, precum Statele Unite şi Australia.

Nagoya, capitala prefecturii Aichi, un important centru industrial al Japoniei, are 99 de cazuri confirmate de coronavirus şi se confruntă cu dificultăţi în a asigura locuri în spitale pentru pacienţi. Aichi este a doua cea mai afectată regiune din Japonia, cu 123 de cazuri înregistrate.

Toate cele 14 decese provocate de coronavirus în prefectura Aichi au fost înregistrate în Nagoya, potrivit autorităţilor acestei regiuni. Cel puţin 12 dintre acestea au fost asociate cu focarul de la centrul pentru îngrijirea vârstnicilor, potrivit postului de televiziune NHK, deşi autorităţile au refuzat să ofere detalii.

"Multe (dintre decese) au fost în cazul persoanelor vârstnice", a precizat un oficial al oraşului Nagoya.

În total, au fost confirmate 50 de cazuri asociate cu centrul pentru îngrijirea vârstnicilor, iar toţi pacienţii sunt spitalizaţi, a spus un oficial al prefecturii. Potrivit autorităţilor, un număr nespecificat de centre similare au primit dispoziţii să-şi închidă porţile temporar.

Focarul a fost unul dintre cele două identificate în Nagoya - celălalt este asociat cu o sală de fitness - de către Ministerul Sănătăţii, care luni a publicat o hartă la nivel naţional cu 15 epicentre cu peste cinci cazuri.

Cel mai mare focar este în regiunea Osaka din vestul Japoniei, cu peste 50 de cazuri asociate unei săli de concerte.

Japonia a avut 821 de cazuri autohtone confirmate de coronavirus înregistrându-se 28 de decese până marţi dimineaţă, fără a-i pune la socoteală pe cei de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, ancorată timp de mai multe săptămâni la Yokohama, în apropiere de Tokyo, potrivit NHK.

Incluzând şi nava de croazieră, numărul total al cazurilor este de 1.547 şi 34 de decese, potrivit NHK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.