Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de COVID-19 la un centru de recuperare din Urlaţi: 73 de persoane au fost diagnosticate, fiind al doilea mare focar din localitate

Twitter
covid 19 coronavirus

Autorităţile din domeniul sănătăţii publice au identificat un focar de infectare cu noul coronavirus la un centru de recuperare neuropsihiatrică din oraşul Urlaţi, unde 73 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Este al doilea focar de amploare identificat în această localitate, după ce, duminică, într-un alt centru destinat persoanelor cu dizabilităţi, au fost identificate peste 100 de persoane infectate, anunță news.ro.

”Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la o unitate medico-socială, destinată persoanelor adulte, din Urlaţi, unde au fost confirmate cu noul coronavirus 73 de persoane, dintr-un efectiv de 237 de beneficiari şi angajaţi. Dintre cei depistaţi pozitiv în urma testărilor periodice care sunt realizate în astfel de centre din Prahova, 21 sunt salariaţi, iar 52 sunt beneficiari. Angajaţii s-au izolat la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, iar persoanele internate în centru au fost izolate în unitate, fiind sub supraveghere medicală permanent, potrivit DSP. S-a efectuat dezinfecţia spatiilor”, a transmis, marţi, Prefectura Prahova.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

Focarul a fost identificat în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap, aflat în subordinea DGASPC Prahova.

Directorul instituţiei, Viorel Călin, a declarat pentru News.ro că în situaţia în care este nevoie ca unii dintre bolnavi să primească oxigen, centrul dispune de această posibilitate.

În urmă cu doar două zile, autorităţile au constatat un focare de COVID-19 un alt centru aparţinând DGASPC Prahova, situat în oraşul Urlaţi. Duminică, 102 persoane de la Centrul de integrare prin terapie ocupaţională pentru persoane adulte cu handicap Urlaţi au fost raportate ca fiind infectate, dintre acestea 101 fiind persoane internate iar una, salariat al instituţiei. Între timp, numărul celor infectaţi în focarul de la acest centru a crescut, ajungându-se ca marţi să fie raportaţi 124 de beneficiaţi infectaţi şi doi salariaţi.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în Prahova, 13.114 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar dintre acestea 377 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.