Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie cu 12 suine din Poiana Sibiului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Medicii veterinari au descoperit un nou focar de pestă porcină africană (PPA) într-o gospodărie cu 12 suine, din comuna Poiana Sibiului, unde trei porci au fost sacrificaţi de proprietar, alţi doi au murit şi restul urmează să fie ucişi, informează un comunicat de presă transmis marţi de Prefectura Sibiu, potrivit Agerpres,

"În acest sens, a fost stabilită o zonă de protecţie în jurul focarului din localitatea Poiana Sibiului, cu o rază de 3 kilometri, ce include localităţile Poiana Sibiului şi Jina, din judeţul Sibiu, de asemenea, o zonă de supraveghere în jurul focarului, care se întinde pe o rază de 10 kilometri, cuprinde inclusiv zona de protecţie şi include localităţile Rod, Tilişca şi Dobârca din judeţul Sibiu şi localităţile Gârbova, Reciu, Cărpiniş, Deal, Şugag şi Dobra din judeţul Alba. S-a decis uciderea suinelor existente în exploataţie, în număr de 7 capete, prin metoda ucidere prin asomare cu pistol cu glonţ captiv şi decerebrare prin spinalizare. Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii se va realiza prin metoda de ecarisare alternativă, îngropare in situ, pe raza localităţii Poiana Sibiului", se arată în comunicat.

De la începutul anului, evoluează şapte focare de PPA în judeţul Sibiu. Este vorba despre cele identificate la două fonduri cinegetice şi în gospodării din comunele Arpaşu de Jos, Boiţa şi Merghindeal, Avrig, cărora se adaugă noul focar de la Poiana Sibiului, potrivit Prefecturii Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.