Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de râie la un centru al DGASPC Prahova: Sunt izolaţi, beneficiază de tratament medical

ziarmedical.ro
Scabie, râie

Aproximativ 20 de bolnavi care au diverse grade de handicap şi care sunt rezidenţi într-un centru socio-medical al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova au fost diagnosticaţi cu scabie. Reprezentanţi ai instituţiei afirmă că boala a fost adusă în centru de o rudă a unuia dintre cei internaţi.

Potrivit oficialilor DGASPC Prahova, aproximativ 20 dintre cei 120 de rezidenţi ai Centrului de recuperare şi Reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap de la Călineşti au fost diagnosticaţi cu râie.
”Sunt izolaţi, beneficiază de tratament medical, facem dezinfectări zilnice, am adus saltele din alte centre, iar hainele au un circuit separat. Este un medic la centru care a dispus toate măsurile de separare şi încercăm să prevenim răspândirea la ceilalţi beneficiari”, a declarat, joi, pentru News.ro, directorul DGASPC Prahova, Alexandru Bocioacă.
El a precizat că, din informaţiile pe care le are până în prezent, se pare că un aparţinător care a mers în vizită a dus boala în centrul medico-social.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.