Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focul face ravgii în California - Cel puţin 4 morţi şi peste 10.000 de pompieri desfăşuraţi pentru stingerea flăcărilor

France 24
Australia incendii padure

Peste 10.000 de pompieri au continuat joi lupta cu numeroasele incendii de amploare din statul american California care au condus la evacuarea a mii de locuitori şi la decesul a cel puţin patru persoane, informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Trei oameni au murit în comitatul Napa, iar o altă persoană şi-a pierdut viaţa în comitatul Solano, a relatat San Francisco Chronicle.

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

Peste 370 de incendii au izbucnit în acest stat în ultimele patru zile, a indicat Daniel Berlant, director adjunct în cadrul Cal Fire.

Căldura extremă, vântul şi fulgerele au contribuit la agravarea situaţiei.

Un incendiu activ la nord de San Francisco, unul dintre cele mai mari incendii din zonă, a ameninţat regiunile viticole Napa Valley şi Sonoma Valley. Peste 50.000 de hectare din regiune au fost mistuite de flăcări, iar zeci de case au fost arse.

Incendiile puternice au făcut ravagii şi în apropierea localităţilor costiere Santa Cruz şi Carmel.

Citește și: Dragnea 'SE IA DE GULER' cu procurorul DNA pentru susținerile din sală - A comparat discursul magistratului cu cel al unui ministru 'de tristă amintire'

Flăcările au produs pagube grave în cel mai vechi parc natural din California, Big Basin Redwoods, celebru pentru arborii săi sequoia uriaşi. Accesul în zonele de campat şi pe potecile de drumeţii a fost restricţionat.

Cheiul din Santa Cruz, o populară atracţie turistică, a fost închis pentru a ţine vizitatorii departe.

Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a numit incendiile o ''provocare fără precedent''.

''Dacă negaţi existenţa schimbărilor climatice, veniţi în California'', a declarat el într-o scurtă înregistrare video prezentată la Convenţia Naţională a Partidului Democrat din SUA, eveniment desfăşurat în mare parte online.

Preşedintele Donald Trump a criticat din nou măsurile luate în domeniul forestier în California în timpul unei intervenţii, joi, în Pennsylvania în cadrul campaniei electorale. ''Poate că va trebui să facem (California) să plătească pentru asta, pentru că nu ne ascultă'', a spus el, potrivit relatărilor citate de DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.