Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focuri de armă la ceremonia de absolvire a unei prestigioase universități/ Video

impuscaturi

Trei persoane au murit duminică într-un schimb de focuri de armă la o ceremonie de absolvire a unei universităţi din regiunea capitalei filipineze, inclusiv un fost primar din sudul instabil al ţării, a anunţat poliţia.

Şeful poliţiei locale din Quezon City, Remus Medina, a declarat că împuşcăturile par să fi fost un asasinat al fostului primar al oraşului Lamitan din sudul ţării, Rose Furigay, informează Mediafax.

Suspectul, rănit într-un schimb de focuri cu un ofiţer de securitate al campusului şi arestat după o urmărire cu maşina, se află acum în custodia poliției şi este interogat, a declarat Medina reporterilor.

Acesta a adăugat că suspectul avea două pistoale, potrivit Reuters.

Quezon face parte din regiunea capitalei Manila, o aglomerare urbană de 16 oraşe în care locuiesc peste 13 milioane de persoane.

Furigay a fost împuşcată în timp ce se pregătea să asiste la absolvirea fiicei sale la Facultatea de Drept a Universităţii Ateneo de Manila, una dintre cele mai prestigioase din ţară, a declarat Medina.

Suspectul, care nu avea rude la absolvire, era originar din oraşul Lamitan din provincia Basilan, un bastion al Abu Sayyaf, o grupare extremistă pro-islamistă cunoscută pentru răpirile sale.

Celelalte două persoane ucise sunt un ofiţer de securitate din campus şi un bărbat neidentificat, a precizat poliţia.

Universitatea a anulat ceremonia de absolvire după împuşcături.

În această naţiune din Asia de Sud-Est, incidentele cu împuşcături sunt sporadice, proprietarii fiind obligaţi să deţină permise pentru a purta arme în public. Ofiţerii de securitate privată din Filipine poartă fie pistoale, fie puşti de vânătoare, iar armele de foc sunt o privelişte comună în centrele comerciale, birouri, bănci, restaurante şi chiar şcoli.

„Ne angajăm ca agenţiile noastre de aplicare a legii să investigheze în mod amănunţit şi rapid aceste crime şi să îi aducă pe toţi cei implicaţi în faţa justiţiei”, a declarat preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.