Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focuri de armă la granița de nord pentru oprirea unor contrabandiști de țigări

www.ct100.ro
politia de frontiera

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru oprirea unor persoane care transportau peste 10.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 120.000 de lei, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGPF, transmis miercuri AGERPRES, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a fost declanşată marţi o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07,00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren care staţiona.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul Poliţiei de Frontieră, au fugit abandonând coletele şi autoturismul.

Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare şi au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Citește și: Directorul Spitalului Colentina ÎL CONTRAZICE pe Horațiu Moldovan: Pacienții cu boli GRAVE ar mai fi trăit 30 de ani dacă nu luau coronavirus

''Însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitate. Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră'', arată sursa citată.

La faţa locului au fost descoperite un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero şi patru colete, unul fiind în autovehicul. Atât coletele, cât şi maşina au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 122.265 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, se precizează în comunicat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.