Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focuri de arma la granita dintre Moldova si Ucraina

granita

Un incident cu focuri de armă s-a produs în partea a doua zilei de marţi la graniţa dintre Republica Moldova şi Ucraina pe tronsonul transnistrean, în urma căruia a fost rănit grav un cetăţean moldovean (transnistrean), însă Serviciul de Frontieră al Kievului susţine că grănicerii transnistreni sunt cei care au deschis focul asupra a doi cetăţeni moldoveni (transnistreni), dintre care unul a fost grav rănit, şi nu poliţişti de frontieră ucraineni, aşa cum au relatat unele media, potrivit Interfax-Ukraina.

În zona localităţii Novaia Andriaşevka (Transnistria), situată la 1 km de graniţă, forţe speciale ale poliţiei de frontieră a Transnistriei au deschis focul asupra a doi cetăţeni ai Republicii Moldova, se menţionează într-un comunicat al Serviciului ucrainean pentru Frontiera de Stat.

'Ştim că grănicerii transnistreni încearcă să atribuie acum părţii ucrainene vina pentru cele întâmplate, acuzând poliţiştii de frontieră ucraineni că au deschis focul', a declarat o sursă din cadrul forţelor de ordine de la Kiev pentru Interfax-Ukraina, citată de publicaţia Zerkako nedeli.

Potrivit acesteia, la acel moment, nu s-a înregistrat o încălcare a graniţei de stat, iar grănicerii ucraineni nu au nicio legătură cu incidentul dat, nu ei fiind cei care au deschis focul.

Pe fondul conflictului din Donbas, Transnistria, susţinută de Federaţia Rusă, unde se află un contingent de trupe ruseşti, este văzută ca o ameninţare potenţială la adresa Ucrainei din cauza posibilităţii ca Moscova să deschidă un front dinspre sud-vest, scrie publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli. Generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, a avertizat anterior cu privire la posibilitatea declanşării unei agresiuni a Rusiei împotriva Moldovei dinspre Transnistria, adaugă aceeaşi publicaţie.

Serviciul pentru Frontiera de Stat a Ucrainei subliniază că informaţiile despre presupusa deschidere a focului ilegală 'au în mod clar un caracter provocator pentru a ascunde utilizarea armelor de către grănicerii transnistreni împotriva propriilor conaţionali, pentru a provoca o situaţie conflictuală şi a destabiliza situaţia din regiune'.

Portalul de la Chişinău Unimedia a relatat marţi seara, citând un comunicat al KGB-ului de la Tiraspol, că doi cetăţeni din regiunea transnistreană ar fi încercat să traverseze graniţa, evitând punctul de control cu Ucraina. Un soldat ucrainean a deschis focul asupra lor, provocând rănirea gravă a unuia dintre ei, după cum a anunţat serviciul de securitate de la Tiraspol.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.