Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foișoarele Penitenciarului Mândrești mistuite de flăcările provenite de la un incendiu de vegetație

ITV
incendiu de vegetatie

Două foişoare de observaţie ale Penitenciarului Mândreşti şi aproape 40 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf au ars într-un incendiu care a izbucnit, joi după-amiază, la numai câţiva kilometri de municipiul Focşani, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare BOMBĂ cu viceprimarul Capitalei, despre incidentele din 10 august: 'Te fac de râs, să termin, să scap țara de niște nenorociți' (AUDIO)

"Pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani au intervenit, în cursul zilei de joi, în cartierul Mândreşti din Focşani, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În urma incendiului, au ars două foişoare de observaţie ale Penitenciarului Mândreşti şi circa 35 - 40 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.

Reprezentanţii ISU Vrancea au precizat că deţinuţii din penitenciar nu au fost niciun moment în pericol, focul fiind ţinut sub control de pompierii militari. În Penitenciarul Mândreşti sunt custodiaţi aproximativ 500 de deţinuţi.

Cauza probabilă a incendiului a fost utilizarea focului în loc deschis.

ISU Vrancea atrage atenţia cetăţenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici şi se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, emis prin grija primarului de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.