Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondatoarea Fildas-Catena, Anca Vlad, pe primul loc în Top 50 de Femei în Economie

tdo.ro
catena

Portalul de business banii.net, care face parte din portofoliul Capital Media Production, a lansat joi "Top 50 Femei în Economie" în cadrul Galei "Women in Economy", eveniment organizat la Opera Naţională Bucureşti, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea i-a pregătit întrebarea DECISIVĂ lui Tudorel Toader: când se decide soarta ministrului Justiției

"În complicata lume a businessului, este extrem de greu să ajungi în top. Iar, dacă ne gândim că vorbim despre un sector în care bărbaţii sunt, de cele mai multe ori, cei care fac legea, e cu atât mai complicat pentru o femeie să ajungă în faţă. Totuşi, în lumea afacerilor din România, sunt numeroase doamne care au obţinut performanţe de invidiat", a declarat Ciprian Mailat, managing director Capital Media Production.

În ierarhia de specialitate, primul loc este ocupat de Anca Vlad - fondatoare şi preşedinte al Fildas-Catena, grup care, an de an, reuşeşte să obţină rezultate record, fiind alegerea unui număr tot mai mare de români. Catena este cel mai mare lanţ de farmacii din România, poziţie pe care o păstrează de foarte mulţi ani, conform unui comunicat de presă.

Locul secund îi revine cofondatoarei Bitdefender şi CEO Intuitex, Măriuca Talpeş, care a lansat, recent, cel mai ambiţios proiect de educaţie din ultimii 30 de ani. Prin această iniţiativă, îşi propune să ducă România de pe penultimul loc în Uniunea Europeană (UE), în ceea ce priveşte sistemul de educaţie, în top 10 la nivel european.

Un loc pe podium a obţinut şi Christina Verchere, care se află la conducerea OMV Petrom. În mai puţin de un an de când a preluat funcţia de CEO al companiei, Verchere a obţinut performanţe deosebite, OMV Petrom raportând rezultate financiare excepţionale.

Clasamentul continuă cu Anastasia Soare, care de la o simplă angajată într-un salon de înfrumuseţare a ajuns una dintre cele mai cunoscute şi apreciate femei de afaceri din industria cosmeticii din America. Soare are venituri de sute de milioane de dolari anual datorită companiei Anastasia Beverly Hills. La nivel local, are deschise trei saloane în Bucureşti (în zona Băneasa, în incinta hotelului Radisson şi în Dorobanţi) şi unul la Constanţa.

Liudmila Climoc, care de aproape trei ani se află la conducerea Orange România, ocupă locul 5 în clasament, doctorul Mihaela Marcu-Cristescu, care în urmă cu peste 20 de ani a deschis prima clinică MedLife, se situează pe locul 6, iar Corina Popescu, CEO al Electrica SA, pe locul 7.

Topul continuă cu Ariana Cristea, fondator şi proprietar Arc Parc Industrial, pentru că a reuşit să construiască de la zero, la Dej, un pol de dezvoltare economică, Dana Dima (Demetrian), vicepreşedinte Retail & Private Banking, Banca Comercială Română (BCR). şi Lucia Morariu, general manager Eximtur, una dintre primele companii private din industria turismului.

Clasamentul a fost realizat în funcţie de notorietate, valoarea businessului şi realizările din ultimii doi ani. La capitolul "notorietate", jumătate din punctaj a fost dat de prezenţa persoanei în mass media, iar cealaltă jumătate de cât de cunoscută este compania pe care a construit-o şi/sau pe care o conduce.

În ceea ce priveşte indicatorul "valoare business", au fost luate în calcul cifrele de afaceri. În cazul antreprenoarelor punctajul maxim, de 5 mărţişoare, a fost obţinut de companiile cu afaceri de peste 100 de milioane de euro. La categoria CEO, 5 mărţişoare au obţinut doamnele care conduc afaceri care au trecut de un miliard de euro.

La capitolul realizări, au fost punctate rezultatele financiare raportate în ultimii doi ani, proiectele de investiţii, dar şi implicarea în programe de CSR.

Prima ediţie a "TOP 50 Femei în Economie" a fost lansată, joi seara, în cadrul evenimentului Gala "Women in Economy", organizată de CONAF - Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin şi Capital Media Production. La eveniment au participat peste 800 de persoane, printre care înalte oficialităţi din România şi din străinătate. Au primit distincţii antreprenoare de top şi doamne care conduc operaţiunile unor companii gigant, care asigură o parte însemnată din PIB-ul României.

Capital Media Production este o companie nouă în spaţiul media din România care are ca obiect de activitate dezvoltarea de produse noi şi atractive în domeniul dezvoltării culturii economice şi nu numai. Pe lângă divizia online care gestionează site-urile Banii.net, TopAntreprenori.ro, EnergyHub.ro şi PiataPresei.ro, CM Production dezvoltă produse cu valoare adăugată mare precum Top 100 - Cei mai buni antreprenori, Top 50 Femei în Economie etc., dar şi producţii video de o înaltă calitate.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este organizaţia care are ca obiectiv promovarea şi susţinerea antreprenoarelor din România. În plus, îşi propune creşterea competitivităţii, coagularea antreprenorilor din România, realizarea unei platforme comune de cooperare cu confederaţii internaţionale, susţinerea intereselor antreprenorilor în spaţiul UE, schimb de experienţă şi promovarea intereselor economice ale României.

CONAF reuneşte două mari Federaţii şi cinci Asociaţii: Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Asociaţia Freelancerilor, Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA), Asociaţia Română pentru Protocol şi Ceremonial şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.