Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondatorul Aave sugerează dezvoltarea „Twitter pe Ethereum” după ce Jack Dorsey a anunțat o nouă platformă open-source asemănătoare Aave

Freepik.com
Twitter

Jack Dorsey, fondatorul Twitter, a anunțat la începutul acestei săptămâni că Square Inc. construiește o nouă platformă open-source pentru servicii bitcoin fără custodie.

Stani Kulechov, fondatorul Aave, a declarat sâmbătă celor 90.000 de adepți ai săi de Twitter că protocolul său ar trebui să construiască „Twitter pe Ethereum”, după ce Jack Dorsey a spus că dezvoltă o nouă platformă de servicii financiare centrate pe Bitcoin ( BTC ), cu asemănări izbitoare cu Aave.

Jack Dorsey a scris pe Twitter joi că Square Inc., compania sa de plăți mobile, creează o nouă afacere „axată pe construirea unei platforme deschise pentru dezvoltatori cu singurul scop de a facilita crearea de servicii financiare fără custodie, fără permisiuni și descentralizate”.

Tweetul, care a primit peste 34.000 de aprecieri în momentul publicării, a indicat că Bitcoin ar fi principalul obiectiv.

În răspunsul său, Kulechov a sugerat că ideea de afaceri a lui Dorsey este similară cu Aave, un protocol DeFi cu sursă deschisă, fără custodie, care permite utilizatorilor să împrumute active și să câștige dobânzi pentru depozite. Deși nu este pe deplin clar dacă planul lui Twitter pe Ethereum al lui Kulechov este serios, el a spus că cofondatorul Aave, Jordan Lazaro Gustave, va conduce ideea.

Aave a apărut ca unul dintre cele mai populare protocoale DeFi de pe piață, cererea pentru serviciile sale crescând chiar și în rândul investitorilor tradiționali. După cum a raportat Cointelegraph, Aave intenționează să lanseze o versiune autorizată a platformei sale pentru investitorii instituționali luna aceasta.

Planul lui Dorsey de a aduce DeFi la Bitcoin urmează unui anunț de la începutul lunii iunie că Square explorează dezvoltarea unui portofel hardware BTC open-source . Antreprenorul a reiterat importanța auto-custodiei și necesitatea de a se încadra în noi utilizatori de cripto prin tehnologia mobilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.