Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondatorul Ethereum laudă 'maximalismul' bitcoin

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a publicat vineri un eseu în care a lăudat aspectele pozitive ale așa-numitului "maximalism al bitcoin", însă momentul în care a fost postat, care a avut loc pe 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor, a făcut ca unii observatori să pună la îndoială veridicitatea acestuia.

Postarea intră în detalii despre ethosul maximalismului bitcoin - care, în esență, respinge viabilitatea altor criptoactive și se opune schimbării bitcoinului. Propria creație a lui Buterin, Ethereum, este, de obicei, cea mai mare țintă a " maximalismului" bitcoin, conform Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

Momentul în care a fost publicată postarea a făcut ca observatorii să se îndoiască de seriozitatea acesteia. Dar blogul pare să analizeze cu seriozitate unele dintre problemele cu care se confruntă criptoactivul în prezent, inclusiv “bad actors” și alte aspecte negative, apărând în același timp maximalismul bitcoin ca o mișcare care cuprinde atât bogați, cât și săraci.

În cele din urmă, Buterin pledează pentru ca bitcoin să rămână în mod fundamental doar o monedă digitală - "doar bani", în loc să propună modificarea cazurilor sale de utilizare. Această constanță, în loc să-i îndepărteze pe oameni, devine o trăsătură esențială a sistemului care este în cele din urmă promovat ca o monedă globală alternativă digitală-nativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.