Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondatorul Le Nouvel Observateur, a murit la vârsta de 99 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Jurnalistul francez Jean Daniel, fondatorul Le Nouvel Observateur, a murit la vârsta de 99 de ani, potrivit săptămânalului pe care l-a creat, potrivit news.ro.

Recompensat în 2004 cu medalia Príncipe de Asturias pentru Comunicare şi Ştiinţe Umaniste, Jean Daniel s-a născut în Algeria, în 1920.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Copii pălmuiţi, puşi să mânânce forţat până la vomitare şi cu părul smuls, ar intra în PALMARESUL educatoarei DANA MUNTEANU de la ALBINUŢA

A fost unul dintre intelectualii cu mare influenţă asupra stângii franceze şi apropiat al scriitorului Albert Camus.

Jean Daniel a devenit cunoscut odată cu interviul pe care i l-a luat lui John F. Kennedy, despre asasinarea căruia, în noiembrie 1963, a aflat când se afla alături de Fidel Castro.

Citeşte şi: ALERTĂ! O educatoare JUDECATĂ pentru ŞASE fapte de purtare abuzivă, LĂSATĂ de instanţă să meargă în grădiniţa în care ar fi comis faptele - surse

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a făcut parte din Rezistenţa franceză, a luptat alături de generalul Leclerc, apoi a urmat cursurile de Filozofie de la Universitatea Sorbona.

În 1947, a fondat revista culturală Caliban, cu ajutorul lui Camus, şi a condus-o până în 1951. În 1954, a început să lucreze pentru săptămânalul L'Express, a scris despre războiul din Algeria, oferindu-se să negocieze cu independentiştii Frontului de Liberare Naţională.

Mulţumită notorietăţii obţinute datorită legăturilor cu Kennedy şi Castro, Jean Daniel s-a asociat cu omul de afaceri Claude Perdriel şi a cumpărat, în 1964, France Observateur, redenumit recent L'Obs, pe care l-au transformat în Le Nouvel Observateur şi care a devenit săptămânal de referinţă pentru stânga franceză.

Citeşte şi: EXPLOZIV! Educatoarea judecată pentru şase fapte de purtare abuzivă faţă de copii de patru ani RUPE TĂCEREA - Ce spune despre cazul său

A fost director al publicaţiei până în 2008 şi a continuat să fie editorialist până de curând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.