Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul de coeziune va investi peste 200 de milioane de într-un drum expres care va lega Ungaria de Austria

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam autostrada urabana A3

Fondul de Coeziune a anunţat marţi că va investi 218,5 milioane de euro în două proiecte din Ungaria, 203,5 milioane euro pentru a finanţa construcţia unei secţiuni din drumul expres M8, care va asigura o conexiune mai bună între Ungaria şi oraşul Graz din Austria, şi 15 milioane euro pentru a moderniza sistemul de colectare a apelor reziduale din Budapesta şi oraşul Budaors, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar potrivit Agerpres.

"Aceste două proiecte arată în mod clar valoarea adăugată adusă de UE în Ungaria. Graţie investiţiilor majore în infrastructura de drumuri şi apă, UE lucrează în mod activ la susţinerea dezvoltării regionale şi a creşterii în ţară, îmbunătăţind viaţa de zi cu zi a cetăţenilor", a declarat comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu.

Drumul expres M8 este un proiect care va lega regiunea Vas din Ungaria de landul Burgenland din Austria. Acest drumul expres, care ar urma să fie finalizată în 2021, va contribui la extinderea reţelei trans-europene de transport.

În perioada 2014-2020, UE va investi fonduri structurale şi de investiţii în valoare de 25 miliarde euro în Ungaria, adică o medie de 2.532 de euro pentru fiecare cetăţean ungar pe o perioadă de şapte ani.

Fondul de Coeziune este un instrument financiar prin care Uniunea Europeană acţionează pentru eliminarea disparităţilor economice şi sociale între regiuni, în scopul realizării coeziunii economice şi sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.