Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul de solidaritate, soluția propusă de Dan Voiculescu pentru susținerea categoriilor vulnerabile

arhiva personala
Dan Voiculescu

Înființarea unui Fond de solidaritate, pentru categoriile sociale vulnerabile, este astăzi o necesitate mai mare ca niciodată, spune Dan Voiculescu într-o postare pe blog.

Datele INS publicate astăzi arată că în ultimele trei luni s-au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor la energie electrică, gaze, combustibili, iar persoanele cu venituri mici se află într-o situație „critică”.

„Într-un context economic și social deosebit de tensionat, după peste 12 luni de pandemie, categoriile sociale vulnerabile – majoritate populației din mediul rural, pensionarii, angajații din domeniul Horeca, artiștii independenți, familiile monoparentale – au nevoie de susținere concretă și consitentă pentru a nu mai fi obligați să aleagă, lună de lună, între hrană, medicamente sau întreținerea locuinței”, spune Dan Voiculescu.

Măsura propusă, una pentru care fondatorul trustului Intact militează de un deceniu, se află în dezbatere parlamentară, iar Dan Voiculescu spune că parlamentarii au astfel la îndemână un proiect pe care îl pot completa și îmbunătăți, iar dacă ar fi adoptat ar avea doar efecte pozitive.

„În cazul adoptării, am convingerea că efectele pozitive se vor reflecta obiectiv în economia și societatea românească, consolidând inclusiv încrederea în instituțiile fundamentale ale statului”, subliniază Dan Voiculescu.

Proiectul prevede înființarea acestui fond și finanțarea sa cu câte un procent din profitul marilor companii din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.